Izvor: B92 | Ponedeljak, 21.04.2008.| 14:18

Slovenački "Mercator" počeo gradnju trgovačkog centra u Šapcu - uskoro TC i u Sremskoj Mitrovici

Kompanija "Mercator" u Šapcu je počela gradnju trgovačkog centra, a "M-Rodić" je u Sremskoj Mitrovici zakupio 7.500 m2 za tržini centar.

Objekat u Šapcu, čija je vrednost 16 mil EUR i koji se nalazi u centralnoj gradskoj zoni, imaće površinu od 23.000 m2, od kojih 14.000 m2 prodajnog prostora, a uposliće 250 radnika.

Očekuje se da šabački "Mercator centar" počne da radi u prvoj polovini decembra. Gradi ga šabačko preduzeće "Inter-cop", a na radovima će biti angažovano 170 radnika.

Prilikom postavljanja kamena temeljca predsednik šabačke opštine Miloš Milošević je rekao je za Šabac takvi projekti "znače život, jer je najveći problem nezaposlenost".

Kompanija "M-Rodić" potpisala je sa gradom Sremska Mitrovica ugovor o zakupu zemljišta površine 7.500 m2 na 99 godina na kome će izgraditi tržni centar sa pratećim objektima.

Direktorka Upravnog odbora "M-Rodić" Stanka Čurović rekla je novinarima da bi tržni centar, u naselju Marko Peričin Kamenjar, trebalo da bude završen za najkasnije godinu dana, a da će zauzimati površin 3.500 m2.

U mega marketu biće zaposleno oko 100 radnika, dodala je ona i podsetila da je u supermarketu "M-Rodić" u centru Sremske Mitrovice već uposleno oko 50 radnika.

Predsednik Tima za infrastrukturni i privredni razvoj grada Sremska Mitrovica Branislav Nedimović rekao je da će "novi investitor, kao i svi do sada, imati punu podršku lokalne samouprave kada je reč o obezbedjivanju neophodnih dozvola za gradnju".

Slovenačka trgovinska grupa "Mercator" u Srbiji ima dva brenda - "Mercator S" i "M-Rodić".


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.