Izvor: Tanjug | Petak, 27.01.2017.| 10:14
Izdvojite članak Odštampajte vest

Izraelska kompanija BIG Shopping Centers kupuje šoping centar Belgrade Plaza na Karaburmi

Ilustracija (Foto: Pressmaster/shutterstock.com)
Holandska kompanija Plaza Centers saopštila je da je potpisala obavezujući ugovor o prodaji svog šoping i zabavnog centra u Beogradu Belgrade Plaza izraelskoj kompaniji BIG Shopping Centers, prenosi portal Alliance News.

Po okončanju prodaje, koja se očekuje u februaru, kompanija Plaza će, kako je saopšteno, dobiti prvu avansnu uplatu od oko 28 mil EUR, nakon čega će uslediti dalje uplate.

Kompanija BIG Shopping Centers, koja se kotira na berzi u Tel Avivu, obezbediće garanciju za osiguranje budućih plaćanja, saopštila je kompanija Plaza.

Konačna dogovorena vrednost tržnog centra Belgrade Plaza će, kako je saopšteno, biti izračunata na osnovu opšte stope kapitalizacije od 8,25%, kao i održivog neto operativnog profita posle 12 meseci njegovog rada, a koji će, prema procenama kompanije Plaza, biti između 7,2 i 7,5 mil EUR godišnje.

Više od 90% poslovnog prostora tržnog centra Belgrade Plaza, koji bi trebalo da bude otvoren u aprilu 2017, je već izdato.

Plaza Centers je od jedne banke povukla kreditnu liniju za razvoj projekta Belgrade Plaza u maksimalnoj vrednosti do 42,5 mil EUR.

Kompanija Plaza je specijalizovana za izgradnju, vođenje i izdavanje u zakup šoping i zabavnih centara širom centralne i istočne Evrope, navodi se u tekstu.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.