Izvor: eKapija | Petak, 06.01.2017.| 12:18

Počele pripreme za uređenje Trga Republike - Izrada tehničke dokumentacije poverena Saobraćajnom institutu CIP

Trg Republike
Izrada tehničke dokumentacije za uređenje Trga Republike u Beogradu počela je u decembru, saznaje eKapija u Direkciji za izgradnju i građevinsko zemljište.

Beogradski Trg republike trebalo bi, kako je ranije najavljeno, da bude rezervisan samo za pešake, bicikliste i vozila javnog gradskog saobraćaja. Kako bi se ovi planovi ostvarili, neophodno je obezbediti alternativne pravce za saobraćajne tokove koji su ukinuti, te rekonstruisati okolne saobraćajnice. Pre svega, potrebno je proširiti Makedonsku i Kolarčevu ulicu.

Krajem prošle godine završen je tender za izradu tehničke dokumentacije za uređenje Trga Republike, a posao je poveren Saobraćajnom institutu CIP. Ugovor je potpisan 6. decembra.

- Izvođač je tokom decembra 2016. godine uveden u posao i započeo je realizaciju ugovorenih obaveza - kažu za eKapiju u Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda.

Rok za završetak posla je 210 kalendarskih dana od uvođenja u posao, a vrednost ugovora iznosi 5,564 miliona dinara (neto). Posao obuhvata izradu idejnog rešenja, idejnog projekta za potrebe izdavanja rešenja o odobrenju za izvođenje radova, projekat za izvođenje sa planom preventivnih mera, i izradu geodetskih podloga.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.