NavMenu

Da li će se rušiti stadion FK "Obilića" ?

Izvor: Blic Subota, 05.04.2008. 18:07
Komentari
Podeli

Stadion „Obilić“, izgrađen devedesetih godina bez ijedne dozvole, našao se na trasi proširenja Ulice gospodara Vučića. Međutim, već godinu dana niko u gradskoj upravi ne sme da donese odluku da se on sruši. Štaviše, razmatra se varijanta da se ulica proširi rušenjem osam legalnih kuća preko puta stadiona „Obilić“.

Proširenje davno planirano
Ideja da se Ulica gospodara Vučića proširi, u delu oko „Obilićevog“ stadiona, postoji od 2000-te godine.

Razmatrajući probleme saobraćajnih gužvi u gradu, tadašnji gradski planeri odlučili su da bi one mogle da budu, jednim delom, smanjene tako što bi se Južni bulevar učinio većim, širim, dužim i protočnijim.

Umesto da se (kao što je to danas) slepo završi kod benzinske pumpe na ukrštanju sa Ulicom Grčića Milenka, Južni bulevar treba da se produži i ulije u Ulicu gospodara Vučića, kod Bačvanske. Time bi taj deo Ulice gospodra Vučića postao Južni bulevar. Dobio bi četiri trake, presekao Ulicu Vojislava Ilića i spojio se na vrhu sa Bulevarom kralja Aleksandra.
Na terenu, plan za Južni bulevar počeo da se realizuje prošle godine, u oktobru. Prvi deo ulice, od Autokomande do raskrsnice sa Ulicom Maksima Gorkog se rekonstruiše i treba da bude završen 15. aprila.

Drugi deo, do Ulice Milutina Zečevića, treba da počne da se rekonstruiše „kad se završi prvi deo“. Treći deo, ulivanje u Ulicu Gospodara Vučića već godinu dana ne može da prođe Plansku komisiju.

Kost u grlu

Planska komisija ima sledeći komentar :

- Završen je javni uvid. Treba da se izjasnimo po primedbama. Ne mogu lično da se izjašnjavam o tome da li stadion „Obilić“ treba da se ruši ili ne. Komisija broji devet članova, u njoj se glasa, i od rezultata glasanja zavisiće i odluka - kaže Bojan Zabukovac, predsednik Planske komisije.

On demantuje da se odluka o proširenju Ulice gospodara Vučića odlaže već godinu dana. Smatra, takođe, da bi jednako ispravno bilo doneti odluku da se ruše legalno sazidane kuće.

- Zašto bi one bile u prednosti u odnosu na stadion. Urbanističkim planom je predviđeno da se tu grade mnogo više zgrade od onih koje sada postoje - kaže Zabukovac.

U međuvremenu, Urbanističkom zavodu dat je zadatak da napravi dve varijante - u jednoj se ruši leva, a u drugoj desna strana ulice.

- Obe varijante smo predali Komisiji za planove. Međutim, to nije bilo dovoljno za odluku. Prošlog utorka od nas su zatražili da procenimo šta je za grad jeftinije i ekonomski isplativije - kaže Antonije Antić, direktor Urbanističkog zavoda.

napomena : ovaj tekst predstavlja izvode iz članka koji je objavljen u listu

od 05.04.2008

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.