Izvor: eKapija | Sreda, 28.12.2016.| 14:09
Izdvojite članak Odštampajte vest

Izabrani najlepši krovovi Srbije

Vrdnička kula na Fruškoj gori
Na nedavno završenom, četvrtom konkursu za izbor najlepšeg krova pokrivenog Tondach crepom, takmičilo se 40 objekata čiji su krovovi završeni tokom 2015. i 2016. godine.

U saopštenju kompanije Tondach navodi se da su objekti bili podeljeni u tri kategorije: porodične kuće, javni objekti i spomenici kulture/verski objekti.

Na svečanosti održanoj decembra 2016. godine stručni žiri kojim je predsedavao dr Igor Marić, predsednik Udruženja arhitekata Srbije, dodelio je nagradu od 2.000 EUR za prvo mesto i 1.500 EUR za drugoplasiranog.

Porodična kuća u Užicu
U kategoriji porodične kuće pobedu je odnela kuća u Užicu Ivana Vilotića, koju je projektovao Novak Milosavljević, a izvođač radova bio je Condor BB iz Bajine Bašte.

Etnonaselje Vrdnička kula na Fruškoj gori prvoplasirano je u kategoriji javni objekti. Investitor za ovo etnonaselje bio je Pro Mont Group iz Novi Sada, projektant 1. faze Andrija Kiridžić i projektant 2. faze Djordje Bajilo, a izvođač radova Best izgradnja iz Novog Sada.

Mađarska građanska kasina u Somboru pobedila je u kategoriji spomenici kulture i verski objekti. Projektant ovog zdanja u Somboru bio je Silard Godnić, a izvođač radova Visokogradnja Konc Kornel i Novogradnja Bezdan.

Mađarska kasina u Somboru
Drugo mesto podelili su porodična kuća Verice Kostić u Loznici kod Čačka i kuća Gyure Asztrid u Čantaviru kod Subotice. U kategoriji javni objekti drugo mesto zauzeli su stambeni kompleks na Zlatiboru investitora Zorana Jovanovića i turistički kompleks Mećavnik na Mokroj gori Emira Kusturice.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.