Izvor: eKapija | Nedelja, 11.12.2016.| 17:50
Izdvojite članak Odštampajte vest

Park prijateljstva dobija akvarijum ili planetarijum - U 2017. uređenje najvećih beogradskih zelenih oaza

Pionirski park
Park prijateljstva u Novom Beogradu dobiće muzej i akvarijum ili planetarijum, najavio je gradonačelnik Beograda Siniša Mali u četvrtak, 8. decembra 2016. godine, prilikom otvaranja novog dečjeg igrališta, sportskog terena i "pet zone" u naselju Nova Galenika u Zemunu. Novo igralište nalazi se u Ulici Jovana Stojsavljevića, između stambenih zgrada, a Mali je podsetio da je taj deo grada bio potpuno neuređen.

JKP Zelenilo Beograd izvelo je ovde radove na uređenju međublokovske zelene površine na prostoru od 6.000 m2, a posađeno je 11 stabala, prenosi Beoinfo.

Gradonačelnik je istakao da je za 2017. godinu planirano uređenje tri velika parka, i to - Parka prijateljstva, Pionirskog parka i Terazijskog platoa. U Parku prijateljstva, kako je rekao Siniša Mali, na proleće će biti otvoren Muzej savremene umetnosti, a park bi trebalo da ima i zabavni karakter.

– Na tom projektu radi proslavljeni arhitekta Jan Gel i planirano je da u okviru parka postoji akvarijum ili planetarijum. Takođe, u planu su sportski tereni i tobogani kako bi ljudi provodili više vremena u tom delu grada. Radićemo na uređenju Pionirskog parka, koji je takođe zapostavljen, ali i Terazijskog platoa, koji će biti uređen zajedno sa podzemnim prolazima na Terazijama – dodao je Mali.

On je naveo da Grad pokušava da uredi sve zelene površine koje u ovom trenutku nisu reprezentativne, jer želi da ih bude što više, ali i da izgledaju što lepše.

- To je nova slika Beograda i za to ćemo se boriti u narednom periodu - najavio je gradonačelnik.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.