Izvor: eKapija | Nedelja, 04.12.2016.| 23:55

U Trgovištu za jedan dan do dozvole za gradnju - Među gradovima prednjače Čačak, Vranje i Sombor

(Foto: Andrey_Popov/shutterstock.com)
U opštini Trgovište se na dobijanje građevinske dozvole čeka samo jedan dan, u Gadžinom Hanu i Vladimircima oko dva dana, dok od gradova dozvole najbrže izdaju Čačak, Vranje i Sombor, gde procedura traje oko tri dana.

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Vlade Republike Srbije saopštilo je da, prema najnovijoj analizi, ove opštine i gradovi izdaju građevinske dozvole nekoliko puta brže od proseka u državi, koji iznosi šest radnih dana.

Lokacijski uslovi najbrže se dobijaju u opštinama Boljevac, Rača i Majdanpek, za pet do šest dana, a od gradova u Čačku, Vranju i Zaječaru, gde procedura traje sedam do osam dana.

Republički prosek za izdavanje lokacijskih uslova je 13 radnih dana.

Upotrebne dozvole za dan ili manje dobijaju se u Sjenici, Bosilegradu, Lajkovcu i Trgovištu, a u Subotici, Šapcu i Somboru se za ovaj dokument čeka manje od tri dana, što je dva puta manje od republičkog proseka, koji iznosi sedam radnih dana.

Od gradskih opština Beograda, građevinske dozvole najbrže izdaju Zemun, Palilula, Stari Grad, Grocka i Vračar, gde se čitav postupak završava za manje od pet dana.

Kompletan spisak pet najuspešnijih opština, gradova i beogradskih opština, za svaku kategoriju dokumenata iz objedinjene procedure može se naći na internet stranici Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, dodaje se u saopštenju.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.