Izvor: Blic | Sreda, 30.11.2016.| 09:02
Izdvojite članak Odštampajte vest

Grad Beograd preuzima od opština rukovođenje poslovnim prostorom - Cena ista u Knezu i na Đermu

Grad Beograd će od sutra (1. decembra 2016. godine) preuzeti od opština upravljanje poslovnim prostorima, a Skupština grada danas će utvrditi i visinu zakupnina.

Zakupnine su podeljene prema vrsti poslovnog prostora, delatnostima i zonama u kojima se nalazi. Na teritoriji grada Beograda ubuduće će postojati pet rangova - ekstra zona, prva, druga, treća i četvrta, od čega će umnogome zavisiti visina zakupa. Tako će se za kvadrat kancelarije u ekstra zoni plaćati 739 dinara mesečno, u prvoj 624, drugoj 479, trećoj 366 i u četvrtoj samo 278 dinara.

U ekstra zoni se nalazi više od 90 ulica, od Balkanske, Bulevara kralja Aleksandra (do Pop Stojanove), Karađorđeve, Knez Mihailove, Kosovske, Makenzijeve, Cetinjske, sve do delova Zemuna. Interesantno je da će isti ceh plaćati vlasnik kafića u srcu Knez Mihailove i onaj koji ima ugostiteljski objekat između Đerma i Liona - 1.154 dinara po kvadratnom metru, odnosno nešto manje od 500 EUR za lokal od 50 kvadrata.

Takođe, velike razlike su i u zavisnosti od namene samog objekta. Najviše će izdvajati oni koji imaju kladionice i menjačnice, zatim hoteli, banke, kafići, apoteke, dok će najjeftinije proći zakupci ateljea.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.