NavMenu

Ključevi stanova u Kamendinu uručeni korisnicima - najavljena gradnja još 1.000 "gradskih" stanova

Izvor: Tanjug Petak, 21.03.2008. 10:22
Komentari
Podeli

Vršilac dužnosti gradonačelnika Beograda Zoran Alimpić predao je juče (20. mart 2008. godine) ključeve socijalno ugroženim Beograđanima, koji su na korišćenje dobili 174 stana na pet godina u zemunskom naselju Kamendin i najavio gradnju još 1.000 "gradskih" stanova.

Porodice koje su stekle pravo da se usele u ove stanove, gradu će plaćati mesečni zakup s mogućnošću da ugovor o zakupu produže na još pet godina, a stanovi različitih struktura, od jednosobnih do troiposobnih, ostaju u vlasništvu Grada.

Među prvim porodicama koje će se u zgradu u Ulici akrobate Aleksića useliti je i familija Mitrović, u čije ime je ključeve preuzela šestogodišnja Anđela. Ova petočlana porodica do skoro je živela u izuzetno lošim uslovima, u prostoru od 15 m2.

Na konkurs, raspisan početkom septembra 2007. godine, prijavilo se 1.296 građana.

Grad Beograd je prvi u Srbiji pokrenuo program socijalnog stanovanja za privremeno zbrinjavanje najugroženijih.

Program socijalnog stanovanja primenjuje se u većini zemalja EU i poznat je pod nazivom "opštinski stanovi", a gradske vlasti rade na tome da on postane trajan način rešavanja problema stanovanja i najsiromašnijih stanovnika Beograda.

Procenjeno je da u prestonici ima između 7.000 i 10.000 potencijalnih korisnika socijalnih stanova.

Grad planira da nastavi gradnju socijalnih stanova, tako da će u naredne dve do tri godine na osam lokacija u Novom Beogradu, Zemunu i Velikom Mokrom Lugu biti izgrađeno 1.735 socijalno neprofitnih stanova, koje će građani moći da kupe sa rokom otplate od 20 godina, uz učešće od 20% i kamatu od 0,5%.

U naselju Kamendin biće izgrađeno još oko 190 stanova. Prvi od ovih stanova biće završeni 2009. godine.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.