NavMenu

Hipodrom u Preljini postaje industrijska zona - Čačak će zemljište ponuditi investitorima

Izvor: Ozonpress Četvrtak, 24.11.2016. 10:40
Komentari
Podeli
(Foto: mihalec/shutterstock.com)
Umesto polo terena i hotela, čiju gradnju je 2013. godine najavljivao Velimir Ilić, na i oko čačanskog hipodroma gradiće se fabrike. Barem je to zamisao nove gradske vlasti. Tom odlukom Konjički klub Milenko Nikšić bi već početkom sledeće godine mogao, po treći put, da ostane bez hipodroma i prostora za rad.

Predsednik Skupštine grada Igor Trifunović kaže da je odluka doneta, jer Konjički klub treba da isplati bivšim vlasnicima parcela oko 90 miliona dinara u procesu restitucije, a da oni taj novac nemaju. Sa druge strane, kako navodi Trifunović, biće ovo prvi korak da Grad pribavi zemljište, u svoje vlasništvo, koje će biti ponuđeno investitorima.

– Gradonačelnik je u pregovorima sa Vladom Srbije da tu lokaciju, na oko 2,1 kilometar od autoputa, opredelimo za industrijsku zonu. Naš plan je da se tu napravi još veća zona - od 40 hektara, jer imamo dosta pregovora sa stranim investitorima, iza kojih će stati i Vlada Srbije – objašnjava Igor Trifunović, predsednik Skupštine grada Čačka, navodeći da nema bojazni za širenje aerodroma, jer se neće graditi visoki objekti, odnosno objekti iznad 50 metara visine.

Gradsko rukovodstvo navodi da se na tom prostoru neće graditi visoki objekti, kao i da će se imovina hipodroma uknjižiti na grad i da neće biti prodavana drugim licima, već će služiti isključivo za ustupanje zainteresovanim investitorima.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.