NavMenu

Kamen temeljac za Ada Mall do kraja 2016. - Planirano da se vrata tržnog centra za kupce otvore za dve godine (FOTO)

Izvor: Novosti Utorak, 22.11.2016. 15:53
Komentari
Podeli
Tržni centar Ada Mall do kraja ove godine najverovatnije će dobiti kamen temeljac čime će i zvanično početi izgradnja. Iako građevinske mašine još uvek nisu kročile na tlo nekadašnje fabrike Minel u Radničkoj ulici, iz firme GTC Srbija uveravaju da će rokovi biti ispoštovani, kako bi do kraja 2018. u velelepni objekat ušetali prvi kupci.

Stanari ovog dela Čukarice jedva čekaju novi trgovinski centar. Kako kaže jedan od njih, radije će istrpeti buku građevinara i ubuduće uživati u zabavi pod krovom centra Ada Mall, nego da ogroman prostor zvrji zapušten već decenijama.

Objekti nekadašnjeg Minela i dalje su netaknuti. Trošne građevine čekaju da budu sravnjene sa zemljom, kako bi se plac ustupio modernom kompleksu. Jedini znak da je ovo mesto rezervisano za "čudo arhitekture" jeste bilbord sa budućim izgledom kutka za kupoholičare vrednog 90 mil EUR.

- Ovde se još vrši ispitivanje zemljišta i ono je pri kraju. Nama je rečeno da ćemo ovde biti do 10. decembra, kada bi trebalo da počne iskopavanje za kamen temeljac. Ne sumnjam da će on biti postavljen do kraja ove godine - kaže šef obezbeđenja objekta nadomak Ade Ciganlije.

Isto uveravaju i iz firme GTC Srbija, ogranka inostranog preduzeća GTC, koja je investitor projekta Ada Mall. Kako kažu, njihovo internacionalno iskustvo nalaže im da rokove ispoštuju. Kašnjenje se ne očekuje, osim ukoliko se ne pojave nepredviđene objektivne prepreke na terenu.

- Kompanija prema planu nastavlja pripremne aktivnosti za izgradnju savremenog komercijalnog prostora, u sklopu kojih je bilo i ispitivanje strukture zemljišta koji su neophodni za kompletiranje projektne dokumentacije, a koju je radio institut CIP. Rešavamo administrativne obaveze i prikupljamo neophodne dozvole za gradnju, a nastavljaju se i pregovori sa zakupcima - kažu investitori.

Prema rečima nadležnih iz GTC Srbija, trenutno se radi na optimizaciji zaštite temeljne jame. Takođe, u toku je biranje generalnog izvođača za izgradnju objekta.

Fotogalerija
Novi raj za ljubitelje šopinga - Tržni centar Ada Mall
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Zdravstvo

Izvođači za gradnju Tiršove 2 tražiće se u konkurentnom postupku sa pregovaranjem - Država objavila novi tender, cena ostala ista

Ministarstvo za javna ulaganja objavilo je novi tender za izgradnju Univerzitetske dečje klinike Tiršova 2, a ovoga puta, umesto u otvorenom postupku, izvođači će se tražiti u konkurentnom postupku sa pregovaranjem. Cena tendera nije izmenjena u odnosu na prošli put, te i dalje iznosi 11,2 milijarde dinara (oko 95 mil EUR) bez PDV-a, a detaljnije o tenderu pogledajte OVDE. Podsetimo, cena je upravo i bila razlog poništavanja prethodnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.