NavMenu

Kako će izgledati konferencijski centar na Beogradskom sajmu? - Završen arhitektonski konkurs (FOTO)

Izvor: eKapija Četvrtak, 17.11.2016. 15:52
Komentari
Podeli
Druga nagrada na konkursu (Foto: dab.rs)Druga nagrada na konkursu
Društvo arhitekata Beograda objavilo je rezultate arhitektonskog konkursa rekonstrukcije i adaptacije hala 7, 8 i 9 Beogradskog sajma. Umesto Bazara, osmišljen je konferencijski centar, sale za seminare i sastanke, kongresna dvorana...

Prva nagrada na konkursu nije dodeljena. Drugu nagradu, dobio je autorski tim koji čine Ana Mihailović, Aleksandar Subotić, Snežana Subotić, Taras Subotić i Ivan Ćalović. Vrednost druge povišene nagrade iznosi 450.000 dinara.

Treću nagradu dobio je tim Dušan Stojanović, Pavle Stamenović, Marija Morošan, Miloš Jokić. Vrednost treće povišene nagrade iznosi 350.000 dinara.

Dodeljena su i tri jednakovredna otkupa, od po 120.000 dinara. Dobili su ih sledeći timovi: tim - Ilja Mikitišin, Igor Mikitišin, Workshop 4mindARCHITECTURE, Beograd; tim - Borislav Petrović, Ivan Rašković, Marija Blagojević, Saša Dimitrić, Dragana Dobrisavljević, Predrag Živković, Zvonimir Mance, Boris Petrović, Milica Sekulić, Nada Jelić; tim - Dejan Milanović, Srđan Tadić, navedeno je na sajtu DAB-a.

Zadatak na konkursu je bio da se osmisli jedinstveni konferencijski centar, sa pratećim sadržajima. On treba da parira savremenim poslovnim centrima, a plan je da funkcioniše nezavisno od drugih delova sajma, kao dnevni poslovni centar (bez smeštajnih kapaciteta) za male i srednje kongrese, konferencije, sastanke, skupove, seminare, prezentacije i predavanja.

Kako je ranije najavljeno, cilj konkursa bio je da se dođe do najboljih rešenja za buduću realizaciju projekta.

- Izabrana konkursna rešenja biće osnov za izradu projektne dokumentacije neophodne za podnošenje zahteva za dobijanje lokacijskih uslova, potom izradu projekta projekta za dobijanje građevinske dozvole, kao i projekta za izgradnju (u slučaju da se investitor - Beogradski sajam, opredeli za ovakvu proceduru) - naveo je raspisivač konkursa.

Do sredine decembra 2016, svi radovi biće objavljeni i predstavljeni javnosti, u elektronskom katalogu na sajtu DAB-a. Osim toga, najavljeno je organizovanje izložbe radova, kao i diskusija o njima.

List Politika objavio je da će zakupci u halama 7,8 i 9 Beogradskog sajma ostati do daljeg, odnosno još najmanje godinu dana. Kako je kazala Ljuba Stambolić, savetnica za komercijalne poslove Beogradskog sajma, očekuje se da do leta podnesu zahtev za lokacijsku dozvolu, a te da bi rekonstrukcija mogla da počne 2018. godine.

Fotogalerija
Konferencijski centar na Beogradskom sajmu - Ideje za rekonstrukciju Bazara
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.