NavMenu

(AG Nekretnine) Još jedna graditeljska bajka na Novom Beogradu - do 2010 dobijamo novi kompleks u Bloku 41a

Izvor: AG Nekretnine Utorak, 18.03.2008. 11:40
Komentari
Podeli

Pocetak jedne od najvećih građevinskih zamisli, sa inicijalnom funkcijom, koja se realizuje u modernom delu grada Novog Beograda, treba da obezbedi radni prostor za oko 3500 ljudi. To će biti hipermoderni, inovativni poduhvat koji podrazumeva kancelarijski prostor i hotel. Austrijski razvojni biro za nekretnine i investitor SIGNA Development, želi zajedno sa srpskom građevinskom kompanijom GP NAPRED, dâ važan impuls dinamičnom razvoju beogradskog tržista nepokretnosti.

U blizini centra, uz dobru vezu sa autoputem ka aerodromu, blok 41a na Blvd Milutina Milankovića ima sve što odlikuje modernu i urbanizovanu gradsku četvrt. Blok 41a svojim velikim razvojnim potencijalom obećava da će postati arhitektonski uzbudljiv i dinamičan kontrapunkt u odnosu na istorijsko jezgro grada. Već odavno je nekolicina internacionalnih koncerna otkrila ovaj deo grada i odabrala za sedište svojih preduzeća.

Cilj ovog projekta, orijentisanog ka budućnosti, je da obezbedi ekonomske prednosti i poboljsanje imidža, kako za četvrt, tako i za korisnike, kao i da ponudi najviši nivo atraktivnosti poslovnog prostora.

Ciljevi poduhvata

SIGNA Development inovativnim konceptom Campus solitera postavlja nova merila, ne samo za oblakodere Beograda:

Otprilike 80 metara visok toranj hotela, kao i tri tornja sa kancelarijskim prostorom, visine do 100 metara, postaju nadaleko vidljiva granica. Za inovacije i razumevanje jednog grada, na pragu nove ere, ove četiri kule će stajati na putu ka postizanju nove metropole južne Evrope, koja pulsira sa puno života.

Kao novi komercijalni centar Novog Beograda, blok 41 treba da primi domaća kao i inostrana preduzeća na isti način. Na ukupno 90.000 kvadradtnih metara nadzemne površine predviđene su najrazličitije namene sa promenljivim potencijalom sinergije: kancelarije, hotel sa 3 do 4 zvezdice, uslužne biznis apartmane, konferencijske sale. U prizemlju u Campus stilu slede restorani, kafići, fitness centri, površine za šoping i izlaganje. Naravno, poptuno funkcionalno zaokruženje ispod celog kompleksa biće postignuto sa garažom za parking. Jedan savremeni kompleks, kakav će biti ovaj, po navedenim sadržajima istaknuće svoj visok nivo funkcionalnosti i efikasnosti.

Savremeni sadržaji

Kancelarijski prostor će ispunjavati najviše zahteve za kvalitetom prostora, fleksibilnošću, prijatnom atmosferom i modernim arhitektonskim dizajnom. U skladu sa reverzibilnim konceptom namene, efikasno isplanirane kancelarijske površine se u zavisnosti od zahteva organizatora, mogu pretvoriti u male kancelarije, kombinovane kancelarije, kancelarije za timski rad i velike kancelarije. Svaki oblik pregrađivanja baziran na inteligentnom planu garantuje izvanrednu površinsku ekonomičnost. U zakupu se nude po meri napravljeni paketi. Mogu se zakupiti male površinske jedinice od 300 kvadratnih metara kao i celokupan toranj.

U ovim zgradama sve će biti podređeno uživanju tokom rada. Primarni kvalitet kao dvoslojna fasada, dalekosežan prostor, prijatna klima u prostorijama sa prirodnim osvetljenjem, kao i parcijalno podeljene zelene površine, odlikovaće poslovni prostor u ova tri tornja sa kancelarijama.

Prizemlje u Campus stilu sa zelenilom i prozračno koncipirano u gornjem nivou se nastavlja u obliku vertikalnih vrtova. Lođe koje su usečene u fasade ili slobodne ozelenjene površine slične terasama različite veličine i konfiguracije prostornim zonama pridodaju notu individualizma i akcenat ne stavljaju samo na optičko: Jaka gustina se razređuje, spoljašnjost i unutrašnjost se stapaju.

Takođe u prizemlju mali ozelenjeni atrijumi postaju oaze mira i kontemplacije, igraju se odlikama spoljašnjosti i unutrašnjosti i stvaraju kvalitet za život i rad na najvišem nivou.

Nenadmašna ideja

Austrijske arhitekte BEHF operišu razlivajućim prelazima, služe se uklanjanjem granica u prostoru. Tornjevima, koji se izdižu uprkos najnežnijoj transparentnosti, uz svesno visoku urbanu gustinu, suprostavlja se svima pristupačna ravan prizemlja sa kafićima, restoranima i tržnim centrima.

Projekat svoju snagu crpi iz, sa ciljem postignutih kontrasta, između komunikativnih ravni, koje obećavaju opuštanje i najgušćih gradskih struktura.

U bloku 41 će tako nastati centar sa jako izraženim karakterom javnog života i kvalitetnog boravka, čiji odraz bez sumnje predstavlja impuls za dalje investicije i enormni razvojni potencijal, koji u sebi krije glavni grad Srbije. Početak gradnje prestižnog projekta je planiran u leto 2008., otvaranje tornja sa hotelima u junu 2010. U decembru 2010. treba da budu završeni i tornjevi sa kancelarijskim prostorom.

izvor :

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Narodna banka Srbije i Rakuten Viber razgovaraju o mogućnostima saradnje u oblasti instant plaćanja

Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković sastala se s predstavnicima kompanije Rakuten Viber (Vajber) radi razmatranja saradnje čiji bi rezultat bilo povezivanje funkcionalnosti ove aplikacije i servisa IPS NBS sistema, na korist svih građana Republike Srbije. Sistem za instant plaćanja (IPS NBS sistem) uveden je 2018. godine, prvi u regionu i među prvima u svetu. - Danas više od četiri miliona korisnika aplikacija mobilnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.