NavMenu

"Lampsa", u slučaju pobede na tenderu, spremna da u "Genex" kompleks u Beogradu uloži 100 mil EUR - "Continental" u lancu "Sheraton"

Izvor: Glas javnosti Nedelja, 16.03.2008. 14:52
Komentari
Podeli

Grčka kompanija "Lampsa", ukoliko pobedi na tenderu, spremna je da u "Genex" kompleks u Beogradu uloži oko 100 mil EUR. Kako je istako Nikos Dandalos, izvršni direktor kompanije, "Lampsa" ima ambiciozne planove, posebno kada je u pitanju hotel "Continental"

- Sarađujemo sa svetski poznatim hotelskim lancima i planiramo da "Continental" priključimo lancu hotela "Sheraton" - kazao je Dandalos, podsetivši da je reč o čuvenom hotelskom lancu koji u 60 zemalja sveta ima oko 600 različitih hotela.

Prema planu, renoviranje "Continental" trajalo bi 2 godine i u njegovu obnovu bilo bi uloženo oko 10 mil EUR.

Ova kompanija zainteresovana je i za objekte "Genex" na Kopaoniku, ali Dandalos nije mogao da precizira da li će istovremeno konkurisati za oba kompleksa ili će kompleks na Kopaoniku biti varijanta u slučaju da "Lampsa" ne uspe da kupi "Genex" imovinu u Beogradu.

On nije odgovorio ni na pitanje do koje cene je "Lampsa" spremna da ide, ali je potvrdio da će kombinacija prodajne cene (85 mil EUR) i investicija uticati na dalje projekcije.

- Mogu samo da kažem da iznosi od 600 do 700 mil EUR, koje mediji navode, nisu realni - rekao je on.

Lampsa je većinski vlasnik hotela Hyatt Regency Beograd, a nedavno su kupili i Hotel Excelsior u Beogradu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.