Izvor: B92 | Petak, 07.03.2008.| 11:39
Izdvojite članak Odštampajte vest

U "Tušu" završena izrada projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju poslovno-tržnog centra u Vranju

(Foto: b)

Kompanija "Tuš" je pred okončanjem izbora novih izvođača za investicije u Sremskoj Mitrovici i Jagodini.

- Otvaranje trgovinskog centra u Somboru, koje smo zbog nedavnih operativnih problema odložili, planiramo već u roku od mesec dana, a u Subotici i Novom Sadu u roku od dva meseca - saopšteno je iz ove kompanije i naglašeno da nisu tačne tvrdnje da je ovaj poznati trgovinski lanac iz Slovenije odložio sve poslovne aktivnosti u Srbiji zbog nestabilne političke situacije.

- U Srbiji trenutno zapošljavamo više od 50 ljudi, koji uprkos odlaganju otvaranja, primaju redovne lične dohotke. Do kraja ove godine zaposlićemo više od 320 ljudi i otvoriti osam objekata: Sombor, Subotica, Novi Sad, Beograd, Sremska Mitrovica, Jagodina, Vranje i Kragujevac - navodi se u reagovanju slovenačke grupacije i dodaje da vrednost njenih investicija na srpskom tržištu iznosi oko 40 mil EUR.

Podsetimo, "Vranjske novine" su objavile da je predstavnica Službe za marketing u beogradskom predstavništvu kompanije "Tuš", Ivana Jovanović, rekla da je ta kompanija obustavila sva otvaranja i početak radova u celoj Srbiji, a ne samo u Vranju, gde je za mart bio najavljen početak izgradnje megamarketa.

"Vranjske" navode i da je u "Tušu" završena izrada projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju poslovno-tržnog centra u Vranju, površine veće od 3.000 m2, a u vranjskoj opštini je, prema rečima Miroljuba Stojčića, predsednika i najvećeg zagovornika dolaska Slovenaca u Vranje, okončana administrativna procedura.

- Opštinske službe su uradile svoj deo posla, računajući i akt o urbanističkim uslovima, a sa željom da se ranije krene sa realizacijom tog projekta, ali su politički odnosi na globalnom nivou doveli do zastoja - zaključuje Stojčić.

On je ipak izrazio nadu da će na proleće početi radovi na izgradnji poslovno-tržnog centra kompanije "Tuš", jer se radi o privatnoj firmi i njenom interesu, kao i o interesu Vranja i njegovih građana.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.