Izvor: RTV | Nedelja, 23.10.2016.| 20:59
Izdvojite članak Odštampajte vest

Eyemaxx gradi drugu halu u logističkom centru kod Stare Pazove - Objekat LogMax Beta vredan 15 mil EUR zaposliće 700 radnika

Ilustracija (Foto: Champiofoto/shutterstock.com)
Austrijska kompanija Eyemaxx počinje izgradnju druge hale u logističkom centru u Novim Banovcima, opština Stara Pazova. Početak izgradnje obeležen je u prvom objektu kompanije, čemu je prisustvovala i delegacija austrijske opštine Leopoldsdorf, sa kojom je Opština Stara Pazova prošle godine potpisala Protokol o saradnji.

Prvi objekat Eyemaxx-a na teritoriji opštine Stara Pazova LogMax Alfa površine je 17.000 m2 i zapošljava 300 radnika.

- Nova hala LogMax Beta biće veća, imaće 30.000 m2 i zapošljavaće oko 700 ljudi - rekao je Muamer Ragipović, direktor kompanije Eyemaxx Srbija, prenosi RTV.

U pitanju je investicija od 15 mil EUR.

Prva faza, od 12.000 m2, biće završena do marta naredne godine, navodi se u vesti RTV.

Eyemaxx je 2008. godine kupio preko 50 hektara u Staroj Pazovi, s planom da na ovoj lokaciji gradi centre po uzoru na glavni šoping centar u Beču

- Mi znamo da taj posao prosperira. Danas je ovaj šoping centar u Beču najveći u Evropi - rekao je Mihael Miler, osnivač i direktor kompanije Eyemaxx Real Estate AG.

Novim zapošljavanjima, koja će omogućiti novi Eyemaxx objekat, kao i druge kompanije koje uskoro počinju poslovanje, stopa nezaposlenosti (koja je u Staroj Pazovi jedna od najnižih u Srbiji), biće još niža, istakao je Đorđe Radinović, predsednik Opštine Stara Pazova.

- Tu je i Lidl, kao i još nekoliko kompanija koje grade u našoj opštini. Očekujemo 2.500 do 3.000 novih radnih mesta u narednom periodu - kazao je Radinović.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.