NavMenu

Nepi ulaže 60 mil EUR u izgradnju tržnog centra u Novom Sadu - Do kraja oktobra idejni projekat

Izvor: Novosti Utorak, 18.10.2016. 15:46
Komentari
Podeli
(Foto: Pressmaster/shutterstock.com)
Na najskuplje plaćenoj parceli u Novom Sadu, na uglu Bulevara oslobođenja i Bulevara cara Lazara, kod Spensa, ovih dana je veoma živo. Uklonjeni su sportski tereni, izmešta se vrelovod, a tu je i ekipa za geomehanička istraživanja terena, koja su neophodna pre početka glavnih radova.

Nepi Real Estate je najatraktivnije građevinsko zemljište na aukciji u Zavodu za izgradnju grada platio 31 mil EUR, a krajem maja u gradski budžet su uplatili 3,77 milijardi dinara. Za ovaj najskuplji plac, površine 32.948 kvadratnih metara, južnoafrička kompanija je izdvojila 1,2 milijarde dinara više od početne cene.

- Planiramo da do kraja meseca i zvanično obavimo primopredaju zemljišta, ali se već sada, prema dogovoru sa gradskim vlastima, uklanja vrelovod, kako bi mogli nesmetano da nastavimo s radovima - navodi Nemanja Savčić, menadžer u Nepiju.

Tu je i ekipa stručnjaka koja obavlja geomehanička istraživanja i proverava osobine zemljišta da bismo imali sve neophodne podatke za izradu projekta.

Savčić najavljuje da bi do kraja meseca trebalo da bude izabran i javnosti predstavljen idejni projekat budućeg tržnog centra. Uz to, menadžment Nepija intenzivno radi na dobijanju građevinske dozvole i na kontaktima sa potencijalnim zakupcima poslovnog prostora.

Prvi obimni građevinski radovi, po rečima Savčića, mogli bi da otpočnu u februaru ili martu, da bi, kako je planirano, novi tržni centar bio otvoren u 2018. U njegovu izgradnju biće uloženo više od 60 mil EUR, jer su urbanisti predvideli objekat površine oko 115.000 kvadratnih metara, sa sportsko rekreativnim sadržajima. U budućem šoping centru, uz prodavnice biće i bioskopi, kuglane i drugi zabavni sadržaji.

Južnoafrička kompanija Nepi u vlasništvu ima 40 tržnih centara širom Afrike, ali i u Evropi. U Srbiji su postali poznati posle kupovine TC Plaza u Kragujevcu. Kako navode, poslovna politika im nije da grade samo mesto za kupovinu, već žele da podižu objekte koji obogaćuju život grada u kome se nalaze.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.