NavMenu

Potpisan ugovor o projektovanju i izgradnji pijace Palilula

Izvor: eKapija Utorak, 11.10.2016. 13:55
Komentari
Podeli
(Foto: beograd.rs)
Ivan Sočo, direktor JKP Gradske pijace, potpisao je Ugovor o projektovanju i izgradnji pijace Palilula sa grupom ponuđača Koto, Mašinoprojekt, Ex Ing B&P i TVI.

– Gradske pijace, od dolaska menadžmenta krajem 2014. godine, znatno su uvećale prihode i sada su spremne da same investiraju u rekonstrukciju pijaca koje posluju u okviru preduzeća. Ponosimo se činjenicom da smo u situaciji da iz sopstvenih prihoda uložimo novac, kako bi pijaca Palilula dobila funkcionalan, atraktivan i moderan izgled – rekao je Ivan Sočo.

Na osnovu ugovora, nakon projektovanja pristupiće se izgradnji najsavremenije pijace u Beogradu. Idejno-arhitektonsko rešenje pijace Palilula, koje je uradio mladi tim Geoinka, obezbediće da ona postane prva pijaca rekonstruisana u skladu sa najvišim standardima iz oblasti bezbednosti hrane, arhitekture i urbanizma.

Pijaca Palilula prostiraće se na tri nivoa, gde će se u nivou prizemlja nalaziti pijačni plato opremljen sa modularnim boksovima. Na nivou suterena nalaziće se samoposluga, prostor za pakovanje i pripremu proizvoda, a podzemna garaža biće namenjena korisnicima pijačnih usluga i kupcima.

Nivo galerije sadržaće kancelarijski prostor i prodavnicu suvenira i narodne radinosti, dok će se po prvi put na prostoru pijace nalaziti kafe-restoran, u kome će posetioci moći da degustiraju zdrave i kvalitetne proizvode iz ponude poljoprivrednih proizvođača.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Gradiće se parking na Jastrepcu u okolini Kruševca

Gradska uprava grada Kruševca raspisala je javni poziv za izgradnju parking prostora sa pristupnom saobraćajnicom na planini Jastrebac. Procenjena ukupna vrednost radova bez PDV-a iznosi 24.196.392 dinara. Rok za prijavu je 13. maj. Detalje pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.