NavMenu

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda predstavila 20 velikih projekata

Izvor: Blic Ponedeljak, 26.09.2016. 10:07
Komentari
Podeli
(Foto: Suzana Obradović)
Na 42 strane Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda predstavila je 20 velikih projekata predviđenih za naredne godine u srpskoj prestonici, za koje će biti izdvojene stotine miliona evra.

To su završetak kolektora Interceptora, postavljanje tramvajskih šina na Mostu na Adi, izgradnja trolejbusko-autobuske okretnice u Dunavskoj, Terazijske terase, Mosta kod Ade Huje, sređivanje Trga republike, kompletna rekonstrukcija Starog savskog mosta.

Saobraćajnica koja spaja stari i Novi Beograd biće jedna od najvećih investicija pošto je predviđeno da u nju bude uloženo preko 60 mil EUR. Ako sve bude po planu, radovi bi počeli polovinom 2018, a bili bi završeni do kraja 2019.

Za početak, ipak, treba da se raspiše tender za arhitektonski konkurs.

Ono što odmah upada u oči jeste podatak da među velikim projektima nema rekonstrukcije Slavije. U planovima je samo izgradnja fontane na tom mestu, ali ne i sređivanje saobraćajnica. Možda jer je projekat pod kapom Evropske banke za obnovu i razvoj.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Gradiće se parking na Jastrepcu u okolini Kruševca

Gradska uprava grada Kruševca raspisala je javni poziv za izgradnju parking prostora sa pristupnom saobraćajnicom na planini Jastrebac. Procenjena ukupna vrednost radova bez PDV-a iznosi 24.196.392 dinara. Rok za prijavu je 13. maj. Detalje pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.