NavMenu

Hala "Zlatibor" prodata Slovencima - nakon pet godina zatvoren stečaj nad preduzećem "Biroelektronik"

Izvor: Politika Sreda, 13.02.2008. 11:24
Komentari
Podeli

ZlatiborZlatibor

Trgovinski sud u Čačku zaključio je postupak stečaja nad ovdašnjim preduzećem "Biroelektronik", koji je otvoren pre pet godina.

Celokupna imovina prodata je za 256,3 miliona dinara. Skoro sav kapital "Biroelektronika" (95%), čiji je vlasnik Miroslav Gazdić iz Čačka, bio je uložen u gradnju sportske dvorane "Zlatibor" i hotelsko-apartmanske celine na Kraljevim vodama.

Međutim, pod teretom bankarskih kamata, preduzeće je palo u stečaj na samom kraju gradnje i tada, 23. decembra 2002. godine, procenjeno je da zdanje od 9.500 m2 vredi 430 miliona dinara.

Dvoranom je, zatim, prošlo 27 delegacija potencijalnih kupaca, a cena je kontinuirano padala.

- Sportski centar je najzad prodat preko Interneta 2006. godine slovenačkoj kompaniji "Rašica point". Tada je novi vlasnik za 72 miliona dinara, preuzeo teren veličine 50 sa 30 metara, tribine, teretanu, ambulantu, bar i TV studio, i stekao pravo trajnog korišćenja parcele od 1,2 hektara - kaže stečajni upravnik Danilo Škiljević.

Slovenci su ubrzo kupili i ostale delove ovog komleksa, koji su po osnovu izlučnog i razlučnog prava pripali bankama, plativši to još 150 miliona dinara.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.