NavMenu

Počele pripreme za izgradnju "Park Apartmana Kalemegdan" - investicija od 30 mil EUR

Izvor: Blic Utorak, 29.01.2008. 09:43
Komentari
Podeli

Na uglu ulica Tadeuša Košćuška i Cincar-Jankove u Beogradu, odmah ispod Pedagoškog muzeja, počele su pripreme za gradnju najluksuznijeg stambenog objekta u starom delu Beograda "Park Apartmana Kalemegdan". Cena kvadrata za ove stanove, koji su već svi rezervisani, još se ne zna, ali trgovci nekretninama procenjuju da neće biti ispod 4.000 EUR.

"Park Apartmane Kalemegdan" prvobitno je, prema projektu arhitekte Zlatana Pepovskog, trebalo da gradi "Hypo Consultants", agencija za investiranje u vlasništvu Hypo-Alpe-Adria banke.

Prošle godine, međutim, "Hypo Consultans" je prodat MPC "Properties", vlasnicima Poslovnog centra "Ušće". Na isti način, MPC "Properties" postao je i vlasnik prava "Tri lista duvana" gde priprema izgradnju poslovnog centra.

Plac na Kalemegdanu dugo stoji ograđen. Ovih dana pojavili su se kamioni i bageri kako bi pripremili teren za buduću gradnju.

- Projekat je još u pripremnoj fazi, a planirani završetak je sredina 2009. godine - kažu u MPC "Properties".

Prema projektu, zgrada će imati prizemlje i šest spratova. U prizemlju će se nalaziti lokali, a sve ostalo je namenjeno stanovanju. Planira se da ispod zemlje budu čak tri nivoa, gde će biti smeštene podzemne garaže, spa centri i bazen.


U "Park Apartmanima Kalemegdan" biće ukupno 34 stana. Svi oni su još ranije rezervisani, a MPC ih je samo preuzeo. O budućim stanarima ne zna se ništa osim da imaju dovoljno novca da sebi priušte stanovanje na Kalemegdanu, u samom srcu grada, u zgardi koja će se graditi po evriopskim standardima i imati luksuznu opremu.

Stanovi koji gledaju ka Kalemegdanskom parku biće veličine od 150 do 350 m2, a oni koji budu gledali u pravcu Ulice cara Uroša od 80 do 105 m2.

Budući vlasnici imaće na raspolaganju bazen, dve saune, fitnes salu, recepciju i 24-časovno obezbeđenje.

U izgradnju "Park Apartmana Kalemegdan" biće uloženo, kažu u MPC "Properties", 30 mil EUR.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Finansije

Kompanija Miodraga Kostića Agri Europe Cyprus želi da kupi 17% u Addiko banci

Kompanija srpskog biznismena Miodraga Kostića Agri Europe Cyprus Ltd. želi da kupi manjinski deo u Addiko banci, čije je sedište u Beču, i koja se specijalizovala za "retail" bankarstvo. Kostić nastoji da uveća svoj udeo na bankarskom tržištu Evrope, piše Bloomberg. Agri Europe je tražio da otkupi udeo od oko 17% u Addiko banci preko javne ponude za preuzimanje akcija, pokazuju podaci iz ponude u koju je Bloomberg imao uvid. S druge

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.