NavMenu

Devizni priliv od turizma u Srbiji 482 mil USD

Izvor: Blic Subota, 26.01.2008. 09:45
Komentari
Podeli

Državni sekretar za turizam Goran Petković izjavio je da je devizni priliv od turizma u Srbiji za 11 meseci 2007. godine iznosio 482 mil USD, što je za 33% više nego u istom periodu 2006. godine.

Petović je na konferenciji za novinare o kongresnom turizmu u Srbiji i Beogradu, kazao da će devizni priliv za prošlu godinu biti veći od planiranih pola milijarde dolara. Kako je rekao, broj turista u tom periodu povećan je za 15% i iznosio je 2,1 milijardu, broj noćenja je povećan za 11%, a broj stranih turista za 19%.

On je naveo da je kongresni turizam veoma važan i da ima veliki efekat na druge privredne grane, dodajući da Kongresni biro Srbije i Beograda treba da pomognu razvoj tog turizma.

- Sektor turizma radi na obogaćenju kongresne ponude i mi očekujemo da ove godine pored Sava centra u Beogradu i Master centra u Novom Sadu dobijemo još jedan dobar kongresni kapacitet nas Paliću sa 700 mesta za plenarni rad - rekao je Petković.

Takođe, kako je rekao, planirani su i novi kongresni kapaciteti na planinama ili banjama. Govoreći o važnim događaima u toj oblasti, Petković je podsetio da će ove godine u Beogradu biti održana Regionalna investiciona konferencija, kao i Dunavska komisija i Kongres hotelijera sledeće godine.

Direktorka Turističke organizacije Beograda Olivera Lazović kazala je da je zadatak Kongresnog biroa Beograda da stvori uslove za razvoj te delatnosti i napravi baze podataka velikih organizaotora svetskih skupova.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, IT, Telekomunikacije, Zdravstvo

Saradnja sa kompanijom Merk na podsticanju inovacija u Srbiji

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović i direktor za Srednju Evropu i senior potpredsednik u kompaniji Merk Fransoa Feg potpisali su u Vladi Srbije Memorandum o razumevanju, koji je važan za nastavak strateške saradnje sa BIO4 kampusom. Begović je ocenila da je ovaj memorandum potvrda partnerstva na polju biomedicine, biotehnologije i nauke u Srbiji, izrazivši zadovoljstvo time što se jedna od najvažnijih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.