Izvor: Radio 021 | Sreda, 27.07.2016.| 15:49
Izdvojite članak Odštampajte vest

Gradnja Lidla u Novom Sadu nije ni počela - Dokumentacija odložila početak radova

Ilustracija
Izgradnja objekta trgovinskog lanca Lidl na Bulevaru vojvode Stepe u Novom Sadu još uvek nije počela, jer tender za uređenje prostora za gradnju nije završen.

Kako saznaje 021.rs, Zavod za izgradnju grada još nije završio javnu nabavku izbora izvođača radova na uređenju saobraćajnih površina, kanalizacije i javnog osvetljenja. Jedan od razloga su nejasnoće u dokumentaciji čije je ispravljanje produžilo tenderske rokove, dok je drugi prigovor jednog od ponuđača.

Tender za uređenje zemljišta je raspisan još početkom maja, a sada se već skoro mesec dana čeka na odluku Komisije za zaštitu prava ponuđača na prigovor.

Inače, pre podnošenja prigovora, komisija Zavoda je, vagajući između ponude AD Vojvodinaput-Pančevo i DOO Put Invest iz Bačkog Petrovca odabrala prvu, jer je pančevačka firma dala nižu ponudu za radove od 24,4 miliona u odnosu na 27,7 miliona dinara.

Za sada je nepoznato kada će Komisija doneti odluku. Ukoliko tender bude oboren, što sa sobom povlači i novi postupak nabavke, to ne znači da će doći do kašnjenja gradnje Lidla na prostoru između Novog naselja i Detelinare, jer nemački trgovinski lanac planira da tek 2018. godine tu otvori objekat.

Lidl je ovaj neuređeni plac na uglu Bulevara vojvode Stepe i Bulevara Evrope, površine 11.142 m2, kupio za 1,6 mil EUR, kako bi napravio objekat od 2.000 m2 i 100 parking mesta.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.