Izvor: eKapija | Utorak, 19.07.2016.| 13:47
Izdvojite članak Odštampajte vest

Proglašen pobednik arhitektonskog konkursa za rekonstrukciju i uređenje enterijera poslovnog centra Hemofarm u Beogradu

Pobednik arhitektonskog konkursa za idejno rešenje rekonstrukcije i uređenje enterijera zgrade Poslovnog centra Hemofarm u Beogradu je autorski tim koji čine arhitekti Zoran Dmitrović, Marija Bjelić, Nenad Blagojević, Katarina Potparević, Marija Radojlović i Zoran Damjanović.

Ovaj kreativni tim je kao prvoplasirani osvojio nagradu od 420.000 dinara. Članovi žirija, dr Ronald Seeliger generalni direktor Hemofarma, docent dr Milena Kordić i profesor Zoran Lazović, pregledali su ukupno 15 radova pristiglih na konkurs koji je bio otvoren do 30. juna.

Druga nagrada je 240.000, a treća 120.000 dinara. S obzirom na činjenicu da je svih 15 konkursnih projekata rezultat izuzetnog timskog rada i kreativnosti, Hemofarm planira da ove arhitektonske ideje podeli sa javnošću kroz izložbu koja bi bila organizovana tokom jeseni.

Prema rečima člana žirija prof. Zorana Lazovića, prvu nagradu zasluženo je poneo rad pod šifrom 71794W. U sve tri teme bili su ubedljivo najbolji.

- Posebno bih naglasio prostudiranu i odličnu organizaciju prostora. Takođe, je izvrstan predlog rekonstrukcije spratova ali, veoma uspešna i kreativna transformacija enterijera u svetle, komforne i estetske radne ambijente. Pobednički tim je izvrsno projektovao i novu fasadu, prema ulici Prote Mateje, vodeći računa o savremenom dizajnu i brendu Hemofarma uz imperativ energetskih ušteda kroz primenu ekoloških komponenti gradnje.

Podsetimo, Hemofarm je ovo arhitektonsko takmičenje inicirao kako bi se kroz jаvno profesionаlno nаdmetаnje došlo do najboljeg rešenja za rekonstrukciju poslovne zgrade ove kompanije u Beogradu.

Istovremeno je želja menadžmenta kompanije bila i ta da profesionalno motiviše arhitekte, pojedince i timove, ali i studente da se uključe u traženje savremenog, kreativnog, originalnog, funkcionalnog, estetskog rešenja za beogradsku centralu kompanije Hemofarm.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.