Izvor: eKapija | Sreda, 13.07.2016.| 15:54

Studentski trg menja izgled - Parking servis dobio građevinsku dozvolu za podzemnu garažu (FOTO)

JKP Parking servis dobilo je građevinsku dozvolu za izgradnju javne podzemne garaže Studentski trg u Beogradu. Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove izdao je drugu elektronsku dozvolu Gradu Beogradu, za potrebe Parking servisa. Prva dozvola, ovog tipa, izdata je Parking servisu za nadogradnju garaže Obilićev venac, u martu ove godine.

- Ponosan sam na moje saradnike, zahvaljujući čijoj istrajnosti, odgovornosti i profesionalizmu je Parking servis dobio građevinsku dozvolu za izgradnju garaže "Studentski trg". Sa površinom od 21.000 m2, ova garaža biće najveća i najmodernija javna garaža u najužem centru Beograda. Zajedničkim radom trudimo se da menjamo naš grad i da prestonicu učinimo mestom u kome će se građani parkirati bezbedno i komforno - izjavio je direktor JKP Parking servis Andrija Čupković.

Podzemna garaža "tudentski trg imaće oko 700 parking mesta, na tri podzemne etaže, od čega je za potrebe parkiranja osoba sa invaliditetom određeno čak 48 parking mesta. Garaža će posedovati i dva lifta, čije su dimenzije prilagođene i kretanju osoba sa invaliditetom. Osim parking prostora, u objektu su planirane pomoćne, tehničke i sanitarne prostorije na svim nivoima, kao i protivpožarno stepenište. U neposrednoj blizini ulaza i izlaza, predviđene su prostorije za naplatu i kontrolu parkiranja, kao i za obezbeđenje garaže. Garaža će se nalaziti ispod saobraćajnice na Studentskom trgu, gde se trenutno nalazi okretnica trolejbusa, a na tom potezu će biti i ulaz i izlaz iz garaže. Posle izmeštanja autobuske i trolejbuske okretnice uslediće radovi na izgradnji garaže.

Nadogradnjom garaže Obilićev venac i izgradnjom garaže Studentski trg u strogom centru, Beograd će dobiti skoro hiljadu novih parking mesta. Po okončanju planiranih radova, Studentski trg će dobiti potpuno novi izgled i pripadaće centralnoj gradskoj pešačkoj zoni.

Fotogalerija
Beograd dobija 4 nove podzemne garaže

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.