NavMenu

Terazijska terasa - mesto susreta (FOTO)

Izvor: eKapija Nedelja, 10.07.2016. 16:57
Komentari
Podeli

Beograd bi uskoro mogao da dobije novi trg na potezu od Terazija ka autobuskoj stanici i Ekonomskom fakultetu, između Balkanske, Prizrenske i Ulice kraljice Natalije.

Prvonagrađeno idejno rešenje za projekat "Terazijska terasa" potpisuje arhitektonska kancelarija ARCVS - Beograd i arhitekta Branislav Redžić. Taj studio će biti i konsultant u izradi tehničke dokumentacije.

Branislav Redžić kaže za "eKapiju" da u poslednjoj varijanti idejnog rešenja predstoji tehničko prilagođavanje projekta, s obzirom na to da mora biti kvalitetan osnov izradi glavnog projekta.

Kako nam objašnjava Redžić, nagib terena uslovio je da se odluče za stepenasti trg. Površina popločanog dela je oko 4.000 m2, a prostor je okružen zelenilom, koje će biti, kako kaže naš sagovornik, intenzivno. Zeleni deo uz popločani trg biće ispresecan stazama za šetnju i odmor. Biće prilagođen deci, starijim osobama i naravno osobama smanjene pokretljivosti.

Stepenice duge stotinak i široke oko 40 metara biće popločane granitom, a u središnom delu će se prelivati voda. Stepenice će omogućiti spektar različitih komunikacija, susreta i događaja.

Ispod nagiba trga planirani su i informativni centar, galerija i ekskluzivni ugostiteljski objekat. Prodor svetla i komunikacija u sada devastirane podzemne prolaze, nada se naš sagovornik, uzrokovaće njihovu neophodnu revitalizaciju.

Svakako slike govore više od hiljadu reči. Pogledajte.

Fotogalerija
Projekat Terazijska terasa Beograd
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Vesti

Srbija i Kenija jačaju privrednu saradnju - Povezivanje privrede i zapošljavanje radnika

Privredna komora Srbije (PKS) i Privredna komora Kenije (KNCCI) potpisaće Memorandum o saradnji u cilju snažnijeg povezivanja dve privrede u sektorima medicine i farmacije, poljoprivrede, građevinarstva, turizma, IKT-a i metalske industrije, kao i u sferi angažovanja kadrovskih kapaciteta iz Kenije na teritoriji Otvorenog Balkana, dogovoreno je na sastanku Marka Čadeža, predsednika PKS i Erika Rutoa, predsednika KNCCI. Čadež je na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.