NavMenu

U Bloku 32 u Novom Beogradu niče stambeno-poslovni kompleks na 36.701 m2 (FOTO)

Izvor: eKapija Utorak, 21.06.2016. 08:30
Komentari
Podeli
Opština Novi Beograd uskoro bi mogla da postane bogatija za još jedan multifunkcionalni objekat. Urbanistički projekat za izgradnju stambeno-poslovnog kompleksa u Bloku 32 je na javnom uvidu. Kako se navodi u projektnoj dokumentaciji, kompanija "PMC Inženjering" planira da izgradi objekat koji se graniči ulicama Bulevar Zorana Đinđića i Nova 1.

Reč je o kompleksu ukupne bruto građevinske površine 36.701 m2. Od toga će 8.403 m2 činiti poslovni prostor, dok će se stambene jedinice prostirati na 16.203 m2. Kompleks će imati i podzemnu garažu na 12.094 m2, koja će se sastojati od 322 parking mesta. Urbanističkim planom je predviđeno da se garaža prostore na dve etaže, sa 159 parking mesta na prvom i 163 na drugom podzemnom nivou.

Poslovni prostor je koncipiran kao fleksibilna struktura, koja bi trebalo da ispuni sve zahteve savremenog poslovanja, navodi se u projektnoj dokumentaciji. Rezidencijalni prostor će biti organizovan u dve celine, a predviđeno je ukupno 127 stanova.


Autor urbanističkog projekta za stambeno-poslovni kompleks u Bloku 32 je Arhitektonski fakultet u Beogradu. Sva zainteresovana lica mogu tokom javne prezentacije, koja se održava svakog radnog dana u zgradi Gradske uprave, na adresi 27. marta 23-25, da izvrše uvid u urbanistički projekat.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Srbija će projekat "letećih taksija" za EXPO razvijati sa kompanijom Airbus - Najavljeno potpisivanje memoranduma

Vlada Srbije će sa kompanijom Airbus potpisati memorandum za projekat razvoja Air mobility-ja, koji podrazumeva upotrebu malih, visoko automatizovanih aviona, na nižim visinama u urbanim i gradskim oblastima, najavio je ministar finansija Siniša Mali. Mali je na svom Instagram profilu napisao da je sa regionalnim direktorom prodaje u kompaniji Airbus za Istočnu Evropu Aleksandrom Bojanićem, razgovarao je o uvođenju letećih taksija. -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.