Izvor: N1 | Četvrtak, 19.05.2016.| 15:47
Izdvojite članak Odštampajte vest

Birokratija zakočila "Hilton" - Počela izgradnja luksuznog hotela u Beogradu

Budući izgled hotela "Hilton" u Beogradu
Kamen temeljac hotela "Hilton" položen je pre mesec dana u Beogradu, uoči samih izbora. Gradnja počinje tek sada, kako je navedeno, zbog zahtevnih procedura. Za ekipu televizije "N1" otvorena je kapija gradilišta prestižnog hotela.

Mesec dana od polaganja kamena temeljca, činilo se da radovi na hotelu "Hilton" u centru Begrada nisu ni počeli. Kako za "N1" objašnjavaju investitori, trenutno su u toku pripreme gradilišta. Iako su građevinsku dozvolu dobili još u februaru, početak radova odlagan je zbog komplikovane birokratske procedure, objašnjava predstavnik investitora Dragan Lazarević.

- Mi smo bili spremni za početak radova još pre dva meseca, ali formalno-pravno smo morali da sačekamo da fizički izađemo na teren i da počnemo da mobilišemo gradilište. Mi smo dugo pokušavali da počnemo, pa nismo mogli, ali u poslednje vreme smo dobili sve (dozvole), što mi smatramo zadovoljavajućom saradnjom - kaže Lazarević.

Investicija, čija je vrednost oko 70 mil EUR, trebalo bi da zaposli oko 300 ljudi. Prema rečima predstavnika investitora Ilije Buturovića, prvih šest meseci radiće se samo ispod zemlje. Izvođač radova su uglavnom firme iz Srbije.

- Što se tiče konstukcije mi smo angažovali lokalne firme, da tako kažem, koje će raditi zaštitu temeljne jame i konstrukciju do kote nula, i iznad kote nula. A što se tiče materijala, naravno da je projektom predviđeno dosta toga što je uvozni materijal, ali ugradnja tog materijala takođe će biti od strane uglavnom srpske operative - objašnjava Buturović.

Završetak radova na "Hiltonu" očekuje se 2018. godine. Hotel poznatog lanca u Beogradu će imati 250 soba, i apartmana rapsoređenih na osam spratova.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.