Izvor: Beobuild | Petak, 06.05.2016.| 11:10

Počelo rušenje fabrike "Rekord" - Uskoro niče "Capitol park Rakovica" vredan 30 mil EUR

Projekat "Capitol park Rakovica"
Prošle nedelje je počelo rušenje rakovičke fabrike "Rekord", koja će ustupiti mesto još jednom gradskom maloprodajnom objektu. Maloprodajni centar "Capitol park Rakovica" nalaziće se u nekadašnjoj industrijskoj zoni, u Ulici patrijarha Dimitrija na parceli od 65.000 m2.

Sam objekat će imati oko 25.000 m2 prostora za iznajmljivanje, raspoređenih u oko 30 velikih lokala različite namene, a predstavljaće do sada najveći maloprodajni park u Beogradu.

Investitor je britanska kompanija "Poseidon", već prisutna na domaćem tržištu sa maloprodajnim parkom u Šabcu, a pored Rakovice u narednom periodu planirana je izgradnja i sličnog objekta u Somboru.

"Capitol park Rakovica" deo je funkcionalne transformacije nekadašnje industrijske zone u Rakovici i začetak nove gradske komercijalne zone. Lociran na prometnim saobraćajnicama i okružen rezidencijalnim tkivom sa preko 100.000 stanovnika, biće prvi ovakav komercijalni objekat u ovom delu grada.

Zamišljen je kao celina od dva povezana objekta koji će okruživati veliki centralni plato sa parkingom. Planirano je da gostima bude dostupno oko 750 parking mesta i veći broj različitih prodavnica i uslužnih lokala, a zakupci i vrste sadržaja biće poznati u kasnijoj fazi. Trenutno se izvode radovi na uklanjanju objekata nekadasnje fabrike, nakon čega bi trebala početi izgradnja maloprodajnog parka.

Početak gradnje ovog centra u Rakovici je najavljivan još prošle godine, međutim tek sada su krenule konkretne pripreme. Vrednost investicije se procenjuje na 30 mil EUR, a gradnja ovakvog objekta traje oko godinu dana.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.