NavMenu

"Nepi Real Estate" ulaže 60 mil EUR u tržni centar u Novom Sadu?

Izvor: Novosti Ponedeljak, 25.04.2016. 15:47
Komentari
Podeli
(Foto: Pressmaster/shutterstock.com)
Novosađani bi, ukoliko se ispune planovi kompanije "Nepi Real Estate", iz Južne Afrike, krajem 2018. godine mogli da uđu u novi tržni centar koji će biti sagrađen na dosad u Novom Sadu najskuplje prodatom zemljištu, za koje je ova kompanija izdvojila oko 31 mil EUR. U izgradnju ovog centra, kako je u "Nepiju" potvrđeno za "Novosti", moglo bi da bude uloženo i više od 60 mil EUR, ne računajući novac izdvojen za zemljište.

"Nepi" je, podsećaju "Novosti", po ceni od 3.774.000.000 dinara, za gotovo 1,2 milijarde dinara više od početne cene, na licitaciji u JP "Zavod za izgradnju grada" kupio gradsko zemljište na uglu Bulevara oslobođenja i Bulevara cara Lazara, površine 32.948 m2. Početna cena bila je viša od dve i po milijarde dinara, "potukla" je i "komšijsku" lokaciju na kojoj je podignut "Mercator", a takođe i atraktivne parcele na Bulevaru Evrope.

Na ovoj parceli su urbanisti predvideli izgradnju tržnog centra površine oko 115.000 m2, sa sportsko-rekreativnim sadržajima. Na licitaciji je, uz "Nepi", koji je poznat u Srbiji po kupovini "Plaze" u Kragujevcu i nameri da kupi "Delta City" u Beogradu, učestvovala još jedna kompanija, a prodaja je prošla bez primedbi.


- Ovo je do sada najskuplje zemljište koje smo kupili u Evropi, ali procenili smo da vredi takvog ulaganja - ističe Nemanja Savčić, koji je ispred kompanije "Nepi" licitirao za ovo zemljište.

- Sada nam predstoji da sačekamo da komisija koju formira Gradsko veće Novog Sada potvrdi rezultat licitacije, da posle toga zaključimo ugovor i da uplatimo izlicitirani iznos. Uporedo sa gradskim vlastima i njihovim poslovima, mi ćemo pripremati tehničko i idejno rešenje budućeg tržnog centra, a takođe i konkurs za arhitektonsko rešenje, kako bi se novi objekat što lepše uklopio u urbanističku vizuru toga dela grada.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.