Izvor: eKapija | Utorak, 26.04.2016.| 07:51
Izdvojite članak Odštampajte vest

Objekti prema meri i potrebama zakupaca - "GTC Srbija" očekuje dalju ekspanziju i razvoj tržišta poslovnog prostora

"GTC Srbija" je od 2003. godine izgradio više od 100.000 m2 nekretnina u poslovnoj zoni Novog Beograda. Kompanija je deo GTC internacionalne grupe, vodećeg investitora za centralno i istočno-evropsko tržište od 1994. godine u tri ključna segmenta u oblasti nekretnina: poslovnom, komercijalnom i stambenom, a svoje glavne aktivnosti "GTC Srbija" sprovodi u Beogradu.

- Naša pozitivna iskustva sa izdavanjem poslovnog prostora potvrđuje činjenica da je portfolio GTC-a stabilan sa kontinuiranom popunjenošću većom od 90% već dugi niz godina. Opšti je utisak da postoji povećana potražnja za poslovnim prostorom u Beogradu u poslednje dve do tri godine i da se očekuje dalja ekspanzija i razvoj - kaže u razgovoru za "eKapiju" Milica Nestorović, Leasing Manager "GTC Srbija".

GTC implementira visoke standarde poslovanja na svim tržištima na kojima je prisutan. Kompanija nastavlja dalji razvoj i profesionalizaciju sektora nekretnina, a svojom ponudom poslovnih objekata ispunjava očekivanja zakupaca koji su trenutno aktivni na tržištu nekretnina, posebno u pogledu kvaliteta gradnje, fleksibilnosti u poslovanju i standarda opremanja.

- Poslovna filozofija naše kompanije je da projektujemo funkcionalne zgrade i objekte visoko rangiranog kvaliteta tako da budu prilagodljivi kompanijama iz različitih oblasti poslovanja. U pogledu kvadrature, rasporeda kancelarija i sličnih zahteva, spremni smo da izađemo u susret zakupcima. Fleksibilnost GTC-a je posebno izražena u situacijama nepredviđenih poslovnih promena naših zakupaca, što potvrđuje dugoročno partnerstvo sa velikim brojem internacionalnih zakupaca - ističe sagovornica našeg portala.

Poslovni prostor "FortyOne", čiju je prvu zgradu GTC zvanično otvorio početkom oktobra 2015. godine, pored atraktivnog dizajna i staklene fasade od poda do plafona izdvaja činjenica da je i prva poslovna zgrada u Beogradu građena u skladu sa najvišim standardima zelene gradnje. Njen osnovni rezultat je energetska efikasnost. Kada je reč o ceni kvadrata u ovom kompleksu, cenovna politika GTC kompanije bazira se na tržišnim i vrlo konkurentnim uslovima s jedne strane i dobro izbalansiranom odnosu cene i kvaliteta usluge koju pruža.

- "FortyOne" kompleks, osim što je energetski efikasan objekat, vodi računa i o budžetu zakupaca. U ovom trenutku cene zakupa se kreću u rasponu od 15 do 17 EUR/m2.

Na vrednost kvadrata utiču pre svega lokacija, kvalitet objekta i nivo opremljenosti koji zakupac zahteva, a na tu osnovu dolaze i dodatne usluge koje se nude zakupcima.

Iz "GTC Srbija" ocenjuju da su aktivnosti u poslednjem periodu uticale na to da tržište poslovnog prostora u Beogradu postane veoma aktivno i perspektivno.

- Potražnja za poslovnim prostorom je na uzlaznoj putanji već nekoliko godina i projekcije i iskustvo pokazuju da se zainteresovanost neće smanjivati ni u narednom periodu - zaključuje Milica Nestorović.


Kompletan sadržaj Tematskog biltena "Nekretnine - novi investicioni ciklus" možete pročitati OVDE.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.