NavMenu

Lokacija i stanovi po meri savremene porodice - U oktobru useljenje druge zgrade kompleksa "Paunov breg" na Banjici

Izvor: eKapija Utorak, 26.04.2016. 07:43
Komentari
Podeli

Nakon uspešno završene prve faze i useljenih više od sto stanova, češka "CPI Group" na Banjici uveliko gradi i drugi objekat stambeno-poslovnog kompleksa "Paunov breg". Iako je useljenje stanara predviđeno u oktobru ove godine, u kompaniji "CPI Construction" kažu da je već 60 porodica kupilo stan u ovoj zgradi. Ipak, u ponudi je još stanova za one koji će tek da se odluče na kupovinu.

- Zahvaljujući kvalitetnoj organizaciji i studioznom pristupu projektovanju, uprkos činjenici da smo više od 60% objekta u izgradnji već prodali, i dalje na raspolaganju imamo stanove svih struktura – kažu u kompaniji.

U drugoj fazi izgradnje stambeno-poslovnog kompleksa "Paunov breg" biće ukupno 94 stana svih struktura i površine od 28 do 152 m2. Ipak, većinu objekta čine dvosobni stanovi do 43 m2 i trosobni do 62 m2.

Četvorosobni stanovi su uglavnom dobili svoje kupce, a u kompaniji "CPI Construction" navode da to pokazuje da je reč o lokaciji koju bi poželela svaka porodica.

- Mi razumemo da svaka porodica ima individualne potrebe i navike vezane za način korišćenja i oblikovanja prostora, te je mogućnost potpunog prilagođavanja stana njihovim potrebama upravo ono što stanove "Paunovog brega" čini jedinstvenim. Prirodni materijali, visoka energetska klasifikacija, ali i nadstandardna završna obrada, najčešći su motiv naših kupaca za preporuke koje dobijamo.

Dodaju da od samog početka "Paunov breg" razvijaju kao moderno naselje koje će savremenoj porodici pružiti sve što joj je potrebno.

- Već više od dve godine u sklopu tržnog centra "Paunov breg" posluje supermarket, hemijsko čišćenje, apoteka, novinarnica, menjačnica, plastik šop, kafe-picerija. Osim toga, naselje će biti oplemenjeno i sadržajima za decu na otvorenom, a do kraja godine u planu je i izgradnja savremenog dečijeg igrališta prilagođenog deci sa posebnim potrebama.

U kompaniji "CPI Construction" navode da je "Paunov breg" prava porodična destinacija i zbog toga što je dobro povezana gradskim prevozom sa okolnim sadržajima i ostatkom grada.

- Ovaj deo grada koji je nadomak samom centru i svim ključnim gradskim tačkama, od velikog je značaja prilikom odabira porodičnog doma. U blizini su vrtići, škola, fakulteti. Uz postojeći sadržaj na samoj lokaciji, u krugu od 1.000 metara se nalaze dva šoping centra i zelena pijaca, a u neposrednoj blizini je i Banjička šuma.

Vodeći računa o savremenim težnjama građevinske industrije, u "CPI Construction" kažu da su u objekt implementirali sisteme koji korišćenje stana čine finansijski povoljnijim.

- Termo blok i tvrda vuna u kombinaciji sa petokomornim profilima sa niskoemisionim staklima omogućavaju vrlo mali utrošak energije za grejanje i hlađenje stambene jedinice. Ujedno, centralni sistem grejanja baziran je na očitavanju i plaćanju samo onoga što ste stvarno utrošili.

Svaki stan u kompleksu "Paunov breg" je zasebno vrednovan. Cena kvadrata, kažu naši sagovornici, zavisi od strukture, spratnosti i pozicije stana. Prosečna cena, kako navode, kreće se od 1.300 EUR po m2 za veće stanove, dok je 1.450 EUR po m2 za one manje, uključujući PDV.

Kada je reč o načinu plaćanja, investitori kažu da se povećava broj kreditnih kupaca, jer kamate na kredite nikada nisu bile niže.

- Banke su snizile kamate, tako da je naša projektna banka Societe Generale banka ponudila fiksnu kamatu od 2,95% prve tri godine otplate kredita, a za ostali period otplate varijabilnu kamatnu stopu do 3,25%. Tako se broj kreditnih kupaca povećava u odnosu na keš kupce i taj odnos trenutno iznosi 50% prema 50%.

Kompletan sadržaj Tematskog biltena "Nekretnine - novi investicioni ciklus" možete pročitati OVDE.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Narodna banka Srbije i Rakuten Viber razgovaraju o mogućnostima saradnje u oblasti instant plaćanja

Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković sastala se s predstavnicima kompanije Rakuten Viber (Vajber) radi razmatranja saradnje čiji bi rezultat bilo povezivanje funkcionalnosti ove aplikacije i servisa IPS NBS sistema, na korist svih građana Republike Srbije. Sistem za instant plaćanja (IPS NBS sistem) uveden je 2018. godine, prvi u regionu i među prvima u svetu. - Danas više od četiri miliona korisnika aplikacija mobilnog

18.04.2024.  |  Vesti

Biznis inkubator Kruševac nastavlja sa afirmacijom razvoja preduzetništva

18.04.2024.  |  Vesti

16.04.2024.  |  Vesti

Poljski lanac Žabka dolazi u Srbiju?

16.04.2024.  |  Vesti

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.