Izvor: eKapija | Petak, 04.03.2016.| 11:55
Izdvojite članak Odštampajte vest

Kula od 168m sa hotelom, luksuznim stanovima i vidikovcem - Evo šta se sledeće gradi u okviru projekta "Beograd na vodi"

Pripremni radovi za izgradnju kule u okviru projekta "Beograd na vodi" su već počeli, a prestonica će po završetku ove faze dobiti najviši toranj na Balkanu od 168m.

Javna prezentacija urbanističkog projekta za izgradnju na području priobalja reke Save za projekat "Beograd na vodi" na k.p. 1508/411, K.O. Savski venac održava se u Gradskoj upravi grada Beograda do 7. marta.

Projektnu dokumentaciju izradile su kompanije "Energoprojekt" i DNEC doo Novi Beograd, dok je autor arhitekture američka firma "Skidmore, Owings & Merill LPP" (SOM).

Kako su za "eKapiju" rekli iz "Energoprojekta", kula od 168m prostiraće se na 47.000 m2 nadzemne površine i imaće 42 sprata. Objekat će biti multifunkcionalan, te će obuhvatati hotel najviše kategorije, rezidencijalne jedinice i vidikovac sa restoranom. Od ukupne površine, hotel će obuhvatati 45%, dok će ostatak činiti 222 moderne stambene jedinice.

Luksuzni hotel "St. Regis" imaće 9 spratova i raznovrsne prateće sadržaje. Stambeni deo kule prostiraće se na 26 spratova, a kupcima će moći da biraju između dvosobnih, trosobnih i četvorosobnih apartmana. Gostima hotela, kao i vlasnicima stanova, na raspolaganju će biti podzemni parking na dve etaže.

Ispred kule planiran je trg sa parkovskim površinama, a novina je što će kula pešačkom pasarelom biti povezana sa budućim šoping molom. Jedna od zanimljivosti je što su u kuli neće obeležavati broj 13, ne bi li se izbegao "maler".

Izvođač radova na ovom kolosalnom projektu još nije odabran, a iz "Energoprojekta" nisu mogli da potvrde očekivani početak izgradnje. Ipak, sudeći po dosadašnjoj ekspeditivnosti investitora, moguće je da prestonica neće morati dugo da čeka na najvišu kulu u regionu.

Podsetimo, izgradnja kompleksa "BW Residences" počela je 27. septembra 2015. godine. Za glavnog izvođača radova izabrana je kompanija "Energoprojekt", a na gradilištu će nići objekat od dve kule ukupne površine 67.500 m2.

Zainteresovana lica mogu tokom javne prezentacije da izvrše uvid u predmetni urbanistički projekat, kao i da svoje primedbe i sugestije na planirana rešenja u pisanoj formi dostave Sekretarijatu za urbanizam i građevinske poslove, na adresi Ulica Kraljice Marije broj 1, najkasnije do 7. marta 2016. godine.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.