NavMenu

Grci odustali od megalomanskog projekta - Ispod Kalemegdana niče hotel sa pet zvezdica

Izvor: Novosti Petak, 04.03.2016. 12:17
Komentari
Podeli
Prvobitno planirani izgled projektaPrvobitno planirani izgled projekta
Megalomanski projekat izgradnje modernog hotela futurističkog izgleda na mestu nekadašnje fabrike "Beko" potonuo je u vodu! Umesto autorskog pečata svetski poznatog arhitekte iz Londona Zahe Hadid podno Kalemegdana nići će "jednostavan" hotelski kompleks grčke kompanije "Lamda development" površine oko 100.000 kvadratnih metara.

Iako je i prvobitni projekat, uprkos mnogobrojnim spekulacijama, dobio zeleno svetlo Republičkog zavoda za zaštitu spomenika kulture, novi projekat de fakto mnogo više nalikuje arhitekturi starog dela Beograda. Prema novim podacima objavljenim na zvaničnoj internet-prezentaciji kompanije "Lamda", od starih zdanja fabrike "Beko" biće zadržana glavna petospratna hala, koja će biti pretvorena u centralni deo hotelskog kompleksa od pet zvezdica.


Osim hotela, u okviru projekta biće izgrađena robna kuća i poslovni prostor.

Budući da će se kompleks nalaziti u okviru Beogradske tvrđave, kao deo spomenika kulture od izuzetnog značaja za republiku, stručna javnost se 2012. pobunila protiv prvobitnog plana izgradnje na toj lokaciji. Stručnjaci su tvrdili da bi nova građevina zaklanjala pogled na tvrđavu sa reke.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, IT, Telekomunikacije, Zdravstvo

Saradnja sa kompanijom Merk na podsticanju inovacija u Srbiji

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović i direktor za Srednju Evropu i senior potpredsednik u kompaniji Merk Fransoa Feg potpisali su u Vladi Srbije Memorandum o razumevanju, koji je važan za nastavak strateške saradnje sa BIO4 kampusom. Begović je ocenila da je ovaj memorandum potvrda partnerstva na polju biomedicine, biotehnologije i nauke u Srbiji, izrazivši zadovoljstvo time što se jedna od najvažnijih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.