Izvor: eKapija | Sreda, 02.03.2016.| 15:24
Izdvojite članak Odštampajte vest

"Energoprojekt" se vraća u Višnjicu - Pogledajte kako će izgledati poslovno-stambeni kompleks "Sunnyville" sa 235 stanova i 12 lokala (FOTO)

Već na leto naredne godine, stanovnici beogradskog naselja Višnjica dobiće nekoliko stotina novih komšija. Ovih dana počela je izgradnja stambeno-poslovnog kompleksa "Energoprojekt Sunnyville" u Bloku 8b, koji je deo budućeg naselja Višnjičko polje. Završetak radova je planiran za 1. jul, a prvi stanari će se useliti u septembru 2017.

Projekat čija je vrednost 15 mil EUR realizuju preduzeća sistema "Energoprojekt". Investitor je "EP Holding" preko preduzeća posebno osnovanog za realizaciju projekta - "EP Sunnyville doo", izvođač radova je "EP Visokogradnja", projektant "EP Urbanizam i arhitektura", tehničku kontrolu i stručni nadzor vrši "EP Industrija". Partner u projektu će biti banka s kojom je u toku ugovaranje projektnog finansiranja. Vrednost građevinskih radova je 9,5 mil EUR.

Ovim projektom "Energoprojekt" se vraća u Višnjicu, gde je 80-ih godina izgradio naselje koje i danas predstavlja vredan gradski i visoko cenjeni arhitektonsko-urbani koncept. Dosledno ovakvoj reputaciji, projektovan je i Blok 8b.

Planirani kompleks sadrži 215 stanova (od studija do četvorosobnih), 9 lokala i 233 parking mesta u odvojenim podzemnim garažama. Najviše su zastupljeni dvosobni stanovi od oko 50 m2 (60%).

Blok 8b, koji čine tri trospratna objekta sa potkrovljem, ukupno 24.601 m2 bruto površine biće urbani kompleks sa obezbeđenim komforom koji pružaju prateći sadržaji (9 lokala predviđenih za kafe-restorane, radnje...). Prema planu "Energoprojekta" odlikovaće ga bogato zelenilo oko objekata i oko kompleksa, izuzetno partnerno uređenje, kao i bezbedan i komforan pristup objektima. Takođe, obezbeđen je ulaz u podzemne garaže direktno sa pristupne saobraćajnice Nova 7; isključenje saobraćaja unutar Bloka, kao i eliminisanje buke i zagađenja u zoni stanovanja.

Višnjičko polje

Područje budućeg naselja Višnjičko polje, ima veoma dobru poziciju, s obzirom na blizinu centra (svega 6 km), istovremeno obale i šetališta pored reke, kao i objektivne razvojne potencijale okolnih zona ("Plaza Centar", Ada Huja, potez uz Višnjičku ulicu), kao i blizinu budućeg SMT-a koji će omogućiti lakše saobraćajno povezivanje sa naseljima Beograda. Najveći kvalitet neizgrađene padine na kojoj je planirano naselje je izuzetan pogled prema Dunavu.

Naselje Višnjičko polje će dominantno činiti stambeni blokovi spratnosti P+3+Ps; poslovanje se predviđa duž Ulice Slanački put, a u samom srcu je planirana osnova škola. Sa ekološkog aspekta, kvalitet naselja je naglašen planiranim zelenim površinama između blokova, čime su vizure maksimalno očuvane, kao i provetrenost, osunčanost i drugi ekološki kvaliteti teritorije.

Stambeno-poslovni kompleks "Energoprojekt Sunnyville" (Blok 8b), nalazi se na najvišoj tački ove padine; pristup kompleksu će biti obezbeđen sa novoizgrađene saobraćajnice Nova 7, koja predstavlja vezu sa Slanačkim putem.

Budući stanari

Iz "Energoprojekta" kažu kako veruju da će Blok 8b prve kupce pronaći "među onima koji žele ekskluzivnost prelepog pogleda na Dunav iz svoga stana, što je predstavljalo osnovno načelo u koncipiranju samog kompleksa".

Namenjen je, takođe, onima koji zbog buke i zagađenosti žele mirnije mesto za život i zdravo okruženje; porodičnim i mladim ljudima koji traže privatnost, komfor i toplu atmosferu.

Kao što se od "Energoprojekta" očekuje, projektovan je moderan, arhitektonski pažljivo dizajnirani stambeni blok, koji svojim stanovnicima pruža život u urbanom okruženja po čemu se razlikuje od prisutne stanogradnje u susedstvu i šire, nikle u poslednje dve decenije.

Uz lokale će biti ravan plato koji će stanovnici i posetioci moći da koriste za boravak "na otvorenom", igru dece itd... Parkiranje za posetioce je moguće duž prilazne saobraćajnice Nova 7. Takođe, spratnost objekata manja je od uobičajene za savremene gradske blokove.

U projektovanju stanova posebna pažnja je posvećena ispunjavanju visokih kriterijuma energetske efikasnosti, obezbeđena je zvučna i termička izolovanost stanova kao i trajnost obezbeđena projektovanim fasadnim "sandwich" zidom debljine 46cm sa punom opekom u sklopu. Velike površine prozora i nadprosečna osvetljenost prostora, maksimalna funkcionalnost stanova u smislu: dobre proporcije prostorija, minimalne površine komunikacija unutar stanova, samo su neke od prednosti, kako kažu za naš portalu u "Energoprojektu".

Gotovo svi stanovi sadrže pokrivenu terasu, a u objektima su projektovane stanarske ostave što predstavlja dodatni kvalitet budućim korisnicima s obzirom na manje kvadrature stanova. Napominju se i specifičnost ekskluzivnih stanova sa direktnim pogledom na Dunav, velike staklene površine i terase koje ne ograničavaju pogled, dok su stanovi u prizemlju, učinjeni atraktivnim sa malim "baštama" pošto ovakvih jedinica ima malo u Beogradu.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.