NavMenu

Izgradnja "Lidla" na novosadskom Novom naselju počeće polovinom 2016.

Izvor: Radio 021 Sreda, 02.03.2016. 15:55
Komentari
Podeli
(Foto: lidl-info.com)
Polovinom ove godine na Bulevaru vojvode Stepe u Novom naselju u Novom Sadu trebalo bi da na 1,1 hektar zemljišta počne izgradnja "Lidla".

Ova firma je još pre četiri godine na uglu Bulevara vojvode Stepe i Bulevara Evrope (između Detelinare i Novog naselja) kupila plac od 11.142 kvadrata za 1,6 mil EUR, kako bi se tu napravio objekat od 2.000 kvadrata i 100 parking mesta.

Uskoro će JP "Zavod za izgradnju grada" raspisati tender za izbor izvođača radova na izgradnji saobraćajnih površina, atmosferske kanalizacije i javnog osvetljenja na parceli koju je "Lidl Srbija supermarketi" Novi Beograd kupio još u junu 2012. godine na licitaciji radi izgradnje poslovnog objekta, o čemu je ugovor sa ZIG-om sklopljen u novembru iste godine.

Iz kompanije "Lidl Srbija supermarketi" su saopštili da će novosadski objekat izgedati identično kao i onaj čije se otvaranje očekuje krajem ovog meseca u Smederevu. To će biti prva prodavnica u Srbiji, a pre nekoliko dana saopšteno je da će nemački trgovinski lanac u našoj zemlji ove i naredne godine otvoriti 20 prodavnica.


U ovoj kompaniji nisu mogli da preciziraju detalje u vezi sa vrednošću investicije u Novom Sadu, broj radnika koji će raditi i slično.

Podsetimo da je Skupština grada Novog Sada, nedavno usvojila urbanistički plan koji predviđa gradnju još jednog tržnog centra na mestu Rasadnika na Futoškom putu.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.