Izvor: Radio 021 | Sreda, 02.03.2016.| 15:55
Izdvojite članak Odštampajte vest

Izgradnja "Lidla" na novosadskom Novom naselju počeće polovinom 2016.

(Foto: lidl-info.com)
Polovinom ove godine na Bulevaru vojvode Stepe u Novom naselju u Novom Sadu trebalo bi da na 1,1 hektar zemljišta počne izgradnja "Lidla".

Ova firma je još pre četiri godine na uglu Bulevara vojvode Stepe i Bulevara Evrope (između Detelinare i Novog naselja) kupila plac od 11.142 kvadrata za 1,6 mil EUR, kako bi se tu napravio objekat od 2.000 kvadrata i 100 parking mesta.

Uskoro će JP "Zavod za izgradnju grada" raspisati tender za izbor izvođača radova na izgradnji saobraćajnih površina, atmosferske kanalizacije i javnog osvetljenja na parceli koju je "Lidl Srbija supermarketi" Novi Beograd kupio još u junu 2012. godine na licitaciji radi izgradnje poslovnog objekta, o čemu je ugovor sa ZIG-om sklopljen u novembru iste godine.

Iz kompanije "Lidl Srbija supermarketi" su saopštili da će novosadski objekat izgedati identično kao i onaj čije se otvaranje očekuje krajem ovog meseca u Smederevu. To će biti prva prodavnica u Srbiji, a pre nekoliko dana saopšteno je da će nemački trgovinski lanac u našoj zemlji ove i naredne godine otvoriti 20 prodavnica.

U ovoj kompaniji nisu mogli da preciziraju detalje u vezi sa vrednošću investicije u Novom Sadu, broj radnika koji će raditi i slično.

Podsetimo da je Skupština grada Novog Sada, nedavno usvojila urbanistički plan koji predviđa gradnju još jednog tržnog centra na mestu Rasadnika na Futoškom putu.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.