NavMenu

Bolnica, hotel sa četiri zvezdice i spa resort - SB "Merkur" ulaže više od 300 miliona dinara u nove smeštajne kapacitete u Vrnjačkoj Banji

Izvor: eKapija Petak, 26.02.2016. 11:24
Komentari
Podeli
Budući izgled objektaBudući izgled objekta
Specijalna bolnica "Merkur" iz Vrnjačke Banje započela je rekonstrukciju vile "Romanija" u tom mestu, a ako se stvari budu razvijale po planu ustanova će već na proleće 2017. otvoriti novu bolnicu u kojoj će gosti imati mogućnost da dobiju vrhunsku medicinsku uslugu i pri tome uživaju u komforu - hotelu sa 4 zvezdice i luksuznom spa resortu.

Biće to istovremeno prvi hotel u Vrnjačkoj Banji koji će za sve potrebe imati na raspolaganju svoj izvor tople mineralne vode.

Kako za "eKapiju" kažu u SB "Merkur", ideja o rekonstrukciji ovog objekta postoji duži vremenski period, a početak realizacije je bio uslovljen pripremom neophodne dokumentacije i planskih aktivnosti.

- Na samom projektu je rađeno više godina jer je stara zgrada pod zaštitom zavoda za zaštitu spomenika kulture. Nakon što je dobijena saglasnost od ove institucije, urađen je projekat u decembru, kada je i dobijena građevinska dozvola po kojoj će se izvoditi radovi.

Pored rekonstrukcije vile "Romanija", biće izgrađen i novi objekat tako da će ukupna površina biti oko 3.500 m2. Kapacitet je 75 ležajeva sa mogućnošću proširenja do 85 ležajeva, uz medicinski blok kao i moderan Spa centar sa otvorenim i zatvorenim bazenom. Novi medicinsko-turistički centar imaće i restoran sa kuhinjom po HACCP standardu, kao i konferencijsku salu.

- Prva faza uključuje grube radove, a osim rušenja i raščišćavanja terena za ovu fazu su ugovoreni još samo radovi na izvođenju bušotine u krugu samog objekta, jer je u planu da sledeći najveće svetske standarde, gosti u novoj "Romaniji" koriste mineralnu vodu u objektu i to na svim nivoima - od čaše za piće do otvorenog i zatvorenog bazena. Druga faza uključuje završne radove i opremanje objekta – kažu u SB "Merkur", dodajući da su projekti trenutno na reviziji nakon čega sledi raspisivanje tendera i izbor najboljeg ponuđača.

Prema prvim procenama vrednost investicije je oko 300 miliona dinara, bez vrednosti opreme koja će biti ugrađena u sam objekat. U "Merkuru" ističu da će ovo biti još jedan korak ka ostvarivanju vizije i kreiranja liderske pozicije u pružanju medicinskih i ugostiteljskih usluga, kako na teritoriji Republike Srbije, tako i šire.

- Realizacija projekta trajaće godinu dana i nezvanično otvaranje ovog luksuznog objekta treba očekivati na proleće 2017. godine. Šema organizacije rada još nije detaljno urađena, ali je procena da će biti angažovano oko 50-ak ljudi.

Specijalna bolnica "Merkur" ostvarila je u 2015. godini više od 180.000 noćenja domaćih i više od 20.000 stranih gostiju.

Tokom prošle godine otvoren je novi poslovni objekat "Ekonomat" na površini od 415 m2, čime je omogućena organizacija poslova na efikasniji i efektivniji način. Puštena je u rad i nova bušotina na vrnjačkom izvoru Snežnik, jednom od četiri najpoznatija izvora u Vrnjačkoj Banji, a prethodnog leta "Merkur" je i otvorio ekskluzivni Spa centar "Rimski izvor" - najveći ove vrste na ovom delu Balkana.

I.B.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.