Izvor: eKapija | Utorak, 23.02.2016.| 15:43
Izdvojite članak Odštampajte vest

"Energoprojekt" glavni izvođač radova na prvom stambenom objektu "Beograda na vodi"

Duško Tomić, Nikola Nedeljković, Aleksandar Trifunović, Vladimir Milovanović
"Beograd na vodi" već dobija jasne konture kako bi radovi bili završeni u planiranom roku, a "Energoprojekt" će biti glavni izvođač na "BW Residences", prvom stambenom objektu u okviru novog urbanog kompleksa, saopšteno je iz "Belgrade Waterfronta". U saopštenju se dodaje da su osoblje i mehanizacija "Energoprojekta" već na gradilištu, na kojem niče objekat od dve kule, ukupne površine 67.500 kvadratnih metara.

- Ponosni smo što u ovaj poduhvat uključujemo domaće kompanije i što sarađujemo sa njima. Posvećeni smo tome da objekte završimo u planiranim rokovima, što je naglašeno i u ugovoru sa "Energoprojektom". "Eagle Hills" se oslanja na njihovu stručnost u projektnom menadžmentu kad je u pitanju razvoj urbanih gradskih jezgara po visokim standardima i na rad sa iskusnim izvođačima i konsultantima - izjavio je Nikola Nedeljković, generalni direktor "Belgrade Waterfront"-a.

"Energoprojekt" će angažovati do 350 radnika na gradilištu i isti broj podizvođača.

- Želimo da doprinesemo poboljšanju uslova za život i rad u našoj prestonici i da postanemo važan partner u razvoju "Belgrade Waterfront"-a. "Energoprojekt" namerava da tokom realizacije projekta koristi sopstvene inženjerske i proizvodne kapacitete, ali ćemo takođe angažovati lokalne podizvođače i snabdevače iz Srbije i inostranstva. Beograđani će moći da iz dana u dan posmatraju napredak radova iznad zemlje - rekao je Vladimir Milovanović, generalni direktor "Energoprojekta".

Izgradnja "BW Residences", kompleksa koji se sastoji od dve kule, počela je 27. septembra 2015. godine.

Stambena zgrada sa 20 spratova imaće 296 stanova, sa jednom do četiri spavaće sobe i nizom pogodnosti za stanare, uključujući zatvoreni bazen, prostor za jogu i relaksaciju, dečije igralište, krovne bašte i plato na kojem će se odvijati različite aktivnosti.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.