NavMenu

Moguća izgradnja "Lidl" supermarketa i tržnog centra na Futoškom putu u Novom Sadu

Izvor: Radio 021 Četvrtak, 18.02.2016. 15:41
Komentari
Podeli
Skupština grada je nedavno usvojila urbanistički plan koji predviđa gradnju tržnog centra na mestu "Rasadnika" na Futoškom putu u Novom Sadu.

Glavna primedba opozicije je bila što su prilikom usvajanja odluke odbornici vladajuće koalicije prihvatili da se smanji procenat zelenila sa 25% na 15% i to na predlog kompanija "Lidl Srbija" iz Beograda i "Balkans Real Estate" iz Beograda.

Iako će sedam hektara "Rasadnika" na Futoškom putu u bliskoj budućnosti ostati bez skoro svake travke, postoji šansa da se ipak prostor oplemeni, jer su urbanisti kao opciju u planu preporučili budućem investitoru tržnog centra da na jednospratnom objektu napravi krovni vrt. Ukoliko bi investitor postupio po preporuci i krov pretvorio u zeleni vrt, procenat zelenila na celoj parceli bi bio i preko 50%. U Novom Sadu inače, trenutno ne postoji ni jedan uređeni krovni vrt.


Zanimljivost kod ovog plana je i što je posredno otkrivena druga lokacija gde bi međunarodni lanac supermarketa "Lidl" gradio svoj objekat u Novom Sadu. Ova firma je naime još pre četiri godine na uglu Bulevara vojvode Stepe i Bulevara Evrope (između Detelinare i Novog naselja) već kupila plac od 11.142 m2 za 1,6 mil EUR, kako bi se tu napravio objekat od 2.000 m2 i 100 parking mesta.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.