Izvor: eKapija | Utorak, 09.02.2016.| 15:45
Izdvojite članak Odštampajte vest

Ovako će izgledati Ulica kneza Miloša (FOTO)

Budući izgled Ulice kneza Miloša (Foto: beograd.rs)
Duž cele Ulice kneza Miloša u Beogradu, čija će rekonstrukcija početi sledeće godine, biće izgrađen podzemni parking čime će se dobiti više od 480 parking mesta, što je duplo više nego sada, izjavio je gradski menadžer Goran Vesić.

On je gostujući na RTV Studio B naglasio da je to jedna od većih rekonstrukcija koja će biti prva urađena na drugačiji način, a protok saobraćaja će biti mnogo brži.

– To će biti potpuno nova ulica, ispod čitave ulice biće parking u jednom nivou, dobićemo 480 parking mesta, umesto dosadašnjih oko 250. Parkiranje će delom biti ostavljeno za stanare koji tu žive, a ostatak će biti po komercijalnim cenama. Duž čitave ulice dobiće se po tri saobraćajne trake sa obe strane sa zelenilom između. Dobićemo ulicu koja će biti po svim svetskim standardima. To je jedna od naših najvećih i najprometnijih ulica, a ovaj način spuštanja parkinga ispod ulice je model iz Madrida i Barselone – rekao je Vesić.
Kako je ranije najavljivano, građevinska dozvola za Ulicu kneza Miloša bi trebalo da stigne u julu.

Prema njegovim rečima, Trg Slavija biće uređen tako da nijednog časa neće biti moguće stajanje, neće biti ni autobuskih stajališta niti će automobili moći da stanu.

– Pešački prelazi biće udaljeni 50 metara od trga što će omogućiti da kada autobusi ili automobili uđu u Slaviju neće imati razlog da se zaustavljaju. To će ubrzati protok saobraćaja. Rekonstrukcija počinje odmah posle Beogradskog maratona u maju i trajaće 155 dana – naglsio je gradski menadžer.
Fotogalerija
Budući izgled ulice Kneza Miloša

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.