Izvor: Novosti | Ponedeljak, 08.02.2016.| 15:36
Izdvojite članak Odštampajte vest

Izgradnja dve stambene kule na projektu "Beograd na vodi" počinje na jesen 2016.

Pripremni radovi na izgradnji projekta "Beograd na vodi", prema rečima gradonačelnika Siniše Malog, ove godine biće užurbani. Novina je da će se, pored već najavljenih građevina, od jeseni zidati još dva stambena solitera.

Velika "žit" dizalica za robni transport biće uklonjena do juna, a upravo to je preduslov da se oslobodi prostor za još dve stambene kule. Njihova izgradnja počela bi na jesen ove godine, najavio je Siniša Mali za "Studio B".

Kako "Novosti" saznaju, prema planu, na ovom delu zemljišta zidaće se objekti od preko 60 metera, koji će biti namenjeni za stanovanje.

Očekuje se i da počne ispitivanje terena na lokaciji gde će se nalaziti visoka kula, a potom kreće postavljanje šipova i zemljani radovi.

Za luksuzni "W" hotel završava se projekat, a građevinske mašine počeće da kopaju temelje u maju ili junu. Do tada će se znati i kada će biti gotov projekat za tržni centar, koji će biti najveći u ovom delu Evrope.

Iako je bilo najavljeno da će se "Lastina" stanica izmestiti u martu, ovaj posao obaviće se do juna. Autobusi će od sredine leta polaziti iz Bloka 42. Investitor treba da odluči da li će se na prostoru današnjeg terminusa nalaziti objekti poslovne namene ili će to biti stambene zgrade. Po planu, može i jedno i drugo.

Kao što je i ranije najavljeno, svi građevinski poslovi povereni su domaćim firmama, a neimari na prve dve kule biće operativci "Enegroprojekta".

Promenada

"Novosti" su dobile potvrdu da će se izgradnja promenade nastaviti za dve nedelje. Do kraja godine trebalo bi da bude završen oko kilometar ovog šetališta uz desnu obalu Save. Ovaj posao radiće se etapno, brzina radova zavisiće od visine vodostaja.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.