NavMenu

"Tower Property Fund" preuzima četiri "Konzumove" nekretnine u Hrvatskoj za 66,4 mil EUR

Izvor: seebiz.eu Ponedeljak, 01.02.2016. 11:16
Komentari
Podeli

Južnoafrički investicioni fond "Tower Property", zaključio je preliminarni sporazum sa kompanijama "Agrokor" dd i "Konzum" dd o preuzimanju četiri "Konzumove" nekretnine u Hrvatskoj za 66,4 mil EUR, navodi se u saopštenju ove kompanije.

"Tower Property" od "Agrokora" preuzima celokupni udeo u kapitalu firme "Sub Dubrovnik", koja je vlasnik tržnog centra "Sub City" u Župi dubrovačkoj, a vrednost ove transakcije je 28,7 mil EUR. Spomenuta cena biće umanjena za iznos duga firme "Sub Dubrovnik", pa bi shodno tome i ukupna vrednost akvizicije od 66,4 mil EUR bila manje korigovana.

Južnoafrički fond preuzeće i samostojeći objekat "Super Konzum" u Zagrebu (Ulica grada Vukovara 275) za 13,2 mil EUR, zatim "Meridijan 16" trgovinski centar u zagrebačkoj četvrti Gračani za 15,7 mil EUR, te samostojeći objekat "Super Konzum" u Velikoj Gorici (A.K. Miošića 64) za 8,8 mil EUR. Sve cene su navedene bez PDV-a.

Iz "Tower Property" navode kako su u procesu otvaranja hrvatske podružnice na koju će preneti sva prava i obaveze fonda za sve provedene akvizicije.

- Akvizicije su provedene u skladu sa našom strategijom koja ima za cilj osnivanje evropske ‘offshore’ platforme u potrazi za novim tržištima koja pružaju raznolike mogućnosti za ulaganja u visoko kvalitetne nekretnine- navodi se u sopštenju "Tower"-a, u kojem se dodaje kako se zaključenje ovih transakcija očekuje do aprila 2016.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.