NavMenu

Na proleće novi ritejl park u Valjevu vredan 7 mil EUR - Kompanija "Immofinanz" proširuje "Stop.Shop." brend u Srbiji (FOTO)

Izvor: eKapija Ponedeljak, 25.01.2016. 15:51
Komentari
Podeli
Planirani izgled "Stop.Shop." ritejl parka u ValjevuPlanirani izgled "Stop.Shop." ritejl parka u Valjevu
Austrijska kompanija "Immofinanz" gradi treći "Stop.Shop." u Srbiji koji će se nalaziti u Valjevu. Projekat obeležava sledeći korak u proširenju brzorastućeg lanca ritejl parkova u Srbiji, nakon otvaranja prvog "Stop.Shop." objekta u Čačku u aprilu 2015. godine, i drugog u Nišu, koji će biti otvoren u proleće 2016. godine.

Izgradnja "Stop.Shop." ritejl parka u Valjevu počela je u novembru 2015, a završetak i otvaranje planirano je za proleće 2016. godine.

- Uspeh sa otvaranjem prvog srpskog "Stop.Shop." ritejl parka u Čačku 2015. godine i planovi za otvaranje objekta u Nišu u proleće ove godine zasnovani su na našem jasnom uverenju da ovo tržište ima veliki potencijal. Imajući to u vidu odlučili smo da investiramo oko 7 mil EUR i izgradimo naš treći srpski "Stop.Shop." ritejl park u Valjevu. Kao u svim našim objektima i u ovom ćemo ponuditi poznate međunarodne i nacionalne maloprodajne lance. Plan je da u naredne tri do četiri godine izgradimo osam do deset dodatnih "Stop.Shop." objekata u Srbiji - izjavio je Ditmar Rajndl (Dietmar Reindl), izvršni direktor kompanije "Immofinanz".

Stanko Terzić, gradonačelnik Valjeva, istakao je da je izgradnja ritejl parka "Stop.Shop." značajna za ovaj grad jer unapređuje poslovnu klimu i reputaciju, kao i mogućnost zapošljavanja građana Valjeva.

- Dolazak renomirane austrijske kompanije "Immofinanz" šalje snažnu poruku da je Valjevo pogodan ambijent za strane investicije i da podržava sve investitore kojima nudi značajne olakšice. Nadamo se da će izgradnja ići prema planu i da će naša saradnja i u budućnosti biti u obostranom interesu - izjavio je Terzić.


"Stop.Shop." u Valjevu imaće oko 6.100 m2 prodajnog prostora i 170 parking mesta. Očekuje se da će ispuniti potrebe 58.000 stanovnika grada i okolnog područja od oko 200.000 stanovnika.
Izgradnja objekta u Valjevu po sistemu "ključ u ruke" poverena je kompaniji "Konstruktor", koja je paralelno angažovana i za izgradnju "Stop.Shop" ritejl parka u Nišu.

Fleksibilni koncept koji stoji iza "Stop.Shop." brenda zasniva se na regionalnim šoping centrima na centralnim lokacijama koji mogu da privuku od 30.000 do 200.000 stanovnika. Ritejl parkovi obično imaju 2.500 do 15.000 m2 prostora za izdavanje i nude posetiocima dovoljan broj parking mesta, optimalan pristup lokaciji i visoku funkcionalnost uz atraktivnu ponudu međunarodnih i domaćih brendova. "Stop.Shop." portfolio ritejl parkova sada obuhvata 53 lokacije u sedam zemalja (Austrija, Mađarska, Slovačka, Češka, Slovenija, Poljska i Srbija).

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.