Izvor: eKapija | Petak, 04.12.2015.| 09:46
Izdvojite članak Odštampajte vest

Novi gigant na tržištu nekretina - Kompanija "Atterbury Europe" preuzela udeo firme "MPC Properties"

(Foto: Pressmaster/shutterstock.com)
Investiciona kompanija "Atterbury Europe" preuzela je trećinu udela jedne od najvećih srpskih firmi za razvoj nekretnina, "MPC Properties", a zajedničko preduzeće osnovalo je fond za izgradnju tržnih centara u Srbiji, kao u drugim zemljama Balkana, saopšteno je na sajtu ove kompanije.

Portfolio zajedničkog preduzeća sastoji se od sedam tržnih centara u Srbiji, i procenjen je na 259 mil EUR.

Kako je izjavio Luj van der Vat (Louis van der Watt) generalni direktor kompanije "Atterbury Group", cilj novoformiranog partnerstva je izgradnja maloprodajnih kompleksa širom centralne i istočne Evrope, a prioritet su tržišta u razvoju, kao što je Srbija.

Prema njegovim rečima, potražnja za maloprodajnim prostorom u Srbiji nadmašuje nivo trenutne ponude, te je stoga srpsko tržište idealno za ulaganje u tržne centre.

Kompanije "Atterbury Europe" i "MPC Properties" vlasnici su četiri manja šoping mola u Beogradu, kao i dva u Subotici, a glavni projekat im je najveći prestonički tržni centar "Ušće".

Budući da planiraju rapidnu ekspanziju ovog portfolia, kompanije su osnovale zajednički razvojni fond, u kome imaju po 50% udela.

Kako je navedeno, poslovna strategija kompanije "Atterbury Europe" je ulaganje u tržne centara, u saradnji sa lokalnim investicionim partnerima, a pruzimanje udela u "MPC Properties" jedna je od većih akvizicija ove firme u Evropi.

Južnoafrička kompanija za razvoj nekretnina "Atterbury Group" je 2014. godine osnovala "Atterbury Europe" u saradnji sa stranim partnerima, a u cilju proširenja poslovanja na tržišta centralne i istočne Evrope.

Grupacija se bavi izgradnjom maloprodajnog, stambenog, industrijskog i poslovnog prostora, kao i upravljanjem i izdavanjem nekretnina, a posluje i preko investicionog fond "Attacq", koji je formirala 2005. godine.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.