Izvor: eKapija | Sreda, 25.11.2015.| 14:40
Izdvojite članak Odštampajte vest

Počela gradnja poslovnog kompleksa "Sirius Offices" u Novom Beogradu - Erste Grupa investira 39 mil EUR

Erste Grupa će u gradnju prve faze poslovnog kompleksa "Sirius Offices" u Novom Beogradu, na uglu Bulevara Milutina Milankovića i Ulice antifašističke borbe, investirati 39 mil EUR, a po završetku radova u martu 2017. godine ovaj poslovni centar obuhvatiće 18.500 bruto kvadratnih metara poslovnog prostora, lokale i prodavnice, dok će u podzemnim garažama imati 230 parking mesta. Tada će biti useljeni i prvi korisnici, a ovaj kompleks biće novo sedište Erste banke u Srbiji.

Poslovni centar "Sirius Offices" lociran je u poslovnom delu Novog Beograda, gde je infrastrukturno odlično povezan sa drugim delovima grada. Gradiće se u dve faze, pa je tako u drugoj fazi planirana izgradnja dodatnih 12.500 bruto kvadratnih metara poslovnog prostora i 160 parking mesta. Centar će po kompletiranju imati oko 31.000 m2 poslovnog prostora.

Vodeća ideja "Sirius" projekta je ekološka održivost, pa će tako prostor biti izgrađen po najvišim ekološkim standardima, kako bi pružio idealne radne uslove i optimizovao troškove korisnika. Poslovni kompleks gradiće se u skladu sa BREEAM sertifikacijom i odlikovaće ga visoka energetska efikasnost, minimalna potrošnja energije za hlađenje i grejanje, a tokom gradnje biće korišćeni reciklažni materijali. Izvođač radova je građevinski koncern "Strabag".

Kamen temeljac ovog poslovnog kompleksa u beogradskom Bloku 43 simbolično je postavljen danas, na svečanosti kojoj su prisustvovali predsednik Izvršnog odbora "Erste Group Immorent" Ričard Vilkinson, predsednik Izvršnog odbora Erste banke u Srbiji Slavko Carić, i Siniša Mali, gradonačelnik Beograda, uz brojne poslovne partnere i saradnike.

- U proteklih 15 godina austrijske kompanije su kroz različite projekte u Srbiji uložile 2,8 mlrd EUR i samim tim Austrija se nalazi na prvom mestu stranih investitora. Erste Grupa sa svojim iskustvom u oblasti pružanja finansijskih usluga dugim skoro 200 godina, stečenim širom zemalja centralne i istočne Evrope, izgradnjom kompleksa "Sirius Offices" u Beogradu počinje još jedan uspešan projekat čija će vrednost u prvoj fazi biti 39 mil EUR. Beograd velikom brzinom postaje centar biznisa u regionu i mi verujemo u njegov dalji razvoj, a sigurni smo da će naš novi projekat biti podjednako uspešan kao i naše dosadašnje poslovanje u Srbiji - rekao je ovom prilikom Ričard Vilkinson, predsednik Izvršnog odbora "Erste Group Immorent".

Svoje ime poslovni kompleks dobio je po najsjajnijoj zvezdi na nebu, a koja zapravo predstavlja binarni sistem zvezda i po svom izgledu podseća na dve zgrade koje će biti izgrađene u okviru projekta "Sirius Offices".

- Erste Grupacija već 15 godina na tržištu Srbije aktivno učestvuje u pružanju usluga i finansiranju privrede i stanovništva, a do sada smo u finansiranje nekretnina u Srbiji uložili oko 150 mil EUR. Naš portfolio čine tržni centri, hoteli, rezidencijalni objekti, poslovne zgrade i prostori za skladištenje. U skladu sa poslovnom strategijom svih članica Erste Grupe, drago nam je što će naš novi poslovni prostor biti i ekološki održiv, ali i što će ga karakterisati inovativna i savremena tehnička rešenja - izjavio je Slavko Carić, predsednik Izvršnog odbora Erste banke, i napomenuo da će "Sirius Offices" praktično biti u centru Novog Beograda, kada se u neposrednoj okolini realizuju najavljene investicije i projekti.

Gradonačelnik Beograd Siniša Mali izrazio je zadovoljstvo što značajni investitori, poput "Erste Grupe", prepoznaju Beograd kao najatraktivniju investicionu destinaciju u ovom delu Evrope.

- Beograd je grad kranova, kao što smo i obećali, u koji svakodnevno dolaze nove investicije i to je upravo ono što ga pokreće, što donosi nova radna mesta i što ga pozicionira kao modernu evropsku prestonicu. Na nama je da obezbedimo investitorima povoljan poslovni ambijent i da se potrudimo da požele da ulože u naš grad, a dosadašnji rezultati upravo govore da u tome uspevamo - rekao je Mali.

On je naveo da je u Beogradu od početka 2015. godine izdat rekordan broj građevinskih dozvola, za izgradnju čak 400.000 m2, a da će se u Bloku 42, u neposrednom susedstvu kompleksa "Sirius Offices", graditi nova centralna autobuska stanica.

Povodom početka izgradnje ovog poslovnog centra Erste Grupa će donirati 10.000 EUR Domu Bežanijska kosa, koji posluje u okviru "Gerontološkog centra Beograd".

- Veliki broj korisnika usluga ovog doma aktivno je učestvovao u izgradnji Novog Beograda i upravo su oni zaslužni za to što mi danas imamo priliku da nastavimo sa daljim ulaganjima i gradnjom ovakvog kompleksa, zbog čega im se zahvaljujemo - rekao je Ričard Vilkinson, predsednik Izvršnog odbora "Erste Group Immorent".

Ovlašćeni zastupnik za komercijalizaciju je agencija "Jones Lang LaSalle".
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.