Izvor: Cafe Montenegro | Ponedeljak, 23.11.2015.| 08:53
Izdvojite članak Odštampajte vest

Počela gradnja još 8 zgrada u kompleksu "Luštica Bay" - Projekat obuhvata sedam hotela, 1.000 stanova, 500 vila...

(Foto: lusticabay.com)
Kompanija "Luštica Development" AD počela je pripremne radove za izgradnju turističkih objekata faze "F" apartmanskog tipa u kompleksu "Luštica Bay". Fazom "F" predviđena je izgradnja osam objekata sa 45 stambenih jedinica.

- Gradnja će biti nastavljena u skladu sa standardima koje smo primenili i u prethodnom periodu, tokom izgradnje prvih deset objekata sa 70 apartmana koji su predati vlasnicima. Očekujemo da objekti budu završeni do kraja sledeće godine - objasnio je Nabil Mičel, direktor izgradnje u kompaniji "Luštica Development".

Odobrena je i sledeća faza projektovanja i dizajna hotela "Promenada", prvog u kompleksu, imajući u vidu da još traju pregovori sa nekoliko međunarodno priznatih hotelskih brendova u vezi s upravljanjem hotelom.

- Bez obzira na činjenicu da još traju pregovori sa brendom koji će preuzeti upravljanje hotelom, odlučili smo da ubrzamo stvari tako što ćemo početi sa pripremama za dalje projektovanje i dizajn hotela, kako bismo obezbedili kontinuitet i jednostavnije uklapanje zahteva budućeg hotelskog operatora u idejno rešenje. Očekujemo da u narednim sedmicama bude predat naš zahtev za izdavanje urbanističko-tehničkih uslova za prvi hotel - saopšteno je iz kompanije.

Američki arhitekta Aron Džentri i kompanija "TVS Design" iz Atlante pobednici su međunarodnog konkursa za izbor arhitektonsko-urbanističkog rešenja "Promenada" hotela, prvog od sedam hotela koji će se graditi u sklopu budućeg turističkog grada nadomak Tivta.

"Luštica Development" je odgovorna i za izgradnju kompletne infrastrukture obuhvaćene projektom "Luštica Bay", do ugovorom definisanih tačaka pripajanja na javnu infrastrukturu.

"Luštica Bay" je kreirana kao novi turistički grad u Crnoj Gori, u potpunosti uklopljen u prirodno okruženje i integrisan u lokalnu zajednicu kao funkcionalni grad otvoren posetiocima tokom cele godine.

Novi grad na Jadranu raspolagaće sa 690 hektara zemljišta, sedam hotela, dve marine, prvim profesionalnim golf terenom u Crnoj Gori, više od 1.000 stanova, preko 500 stambenih vila i kuća, kao i drugim objektima.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.