NavMenu

Izraelci grade šoping-centar u Požarevcu - Kompanija "Aviv Arlon" planira nove investicije

Izvor: Novosti Četvrtak, 05.11.2015. 17:45
Komentari
Podeli
(Foto: Suzana Obradović)
Izraelska kompanija "Aviv Arlon" zainteresovana je da u Požarevcu podigne trgovački ritejl park, kakav je pre nekoliko dana otvorila u naselju Bagljaš u Zrenjaninu. Predstavnici ove kompanije posetili su grad u septembru i tada obišli novu industrijsku zonu, koja bi bila najpogodnija lokacija za gradnju velikog šoping-centra. Njihov dolazak usledio je samo dva meseca pošto je Požarevac posetio ambasador Izraela, Jozef Levi, koji je tom prilikom domaćinima obećao svoju pomoć u dovođenju investitora.

- Uveren sam da su naš dobar kontakt sa ambasadorom i njegova preporuka doprineli da kompanija "Aviv Arlon" uđe sa nama u ozbiljne pregovore - rekao je Bane Spasović (SNS), predsednik Skupštine grada.

O rešenosti izraelske kompanije da investira baš u sedištu Braničevskog okruga, govori pismo o namerama upućeno ovih dana na adresu gradskih čelnika. Za izgradnju ritejl parka izraelskim investitorima odgovarale bi tri parcele u novoj industrijskoj zoni, ukupne površine oko šest hektara, koje se nalaze iza megamarketa "Tempo".

Kako bi realizovala ove investicije, Gradska uprava će u decembru raspisati javni konkurs za prodaju navedenog zemljišta, koje već ima uređenu infrastrukturu. Ukoliko Izraelcima takva ponuda bude odgovarala, gradnja šoping-centra mogla bi da počne već narednog proleća.

Ovi parkovi predstavljaju napredniju ponudu od zatvorenih šoping centara, jer se njegovi objekti grade u jednom nivou i nude prodaju na otvorenom, uz brojne prateće sadržaje za celu porodicu. Po završetku izgradnje, u ovom parku radna mesta bi našlo 300 do 400 nezaposlenih Požarevljana.

Poseban tim

Kako bi privukli investitore, Bane Spasović oformio je poseban tim u kojem su mašinski inženjer Mitar Karadžić, v. d. direktora JP Direkcija za izgradnju, i diplomirani politikolog Marko Savić, član Gradskog veća za oblast evropski fondovi, lokalni ekonomski razvoj i dijaspora.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Vesti

Poljski lanac Žabka dolazi u Srbiju?

Poljska grupacija Żabka planira da uđe na više tržišta Jugoistočne Evrope. Kompanija iz Poljske nedavno je registrovala internet domen za Srbiju, dok je istovremeno u Rumuniji akvizicijom preuzela kompaniju za distribuciju hrane. Pored akvizicije, registrovana je i posebna kompanija za razvoj maloprodajne mreže, saznaje portal Retail Serbia. Na upit ovog portala kako gledaju na srpsko tržište imajući u vidu da su nedavno kupili domen

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.