Izvor: eKapija | Utorak, 03.11.2015.| 14:03
Izdvojite članak Odštampajte vest

Rakovica dobija najveći ritejl park u Beogradu - Izgradnja "Capitol Parka" počinje u prvom kvartalu 2016. godine (FOTO)

"Capitol Park Rakovica", zajednička investicija britanske kompanije "Poseidon Group" i belgijske "Mitiska REIM", biće najveći ritejl park u Beogradu i prva destinacija za šoping i zabavu na opštini Rakovica, navedeno je u zajedničkom saopštenju investitora.

Sa više od 108.000 stanovnika u Rakovici i velikom brojem stanovnika u susednim opštinama Čukarica i Voždovac, "Capitol Park Rakovica" će biti odlična lokacija za kupovinu u južnom delu Beograda. Nalaziće se u ulici Patrijarha Dimitrija, u čijoj neposrednoj blizini živi većina stanovnika Rakovice.

U prvoj fazi će biti izgrađeno više od 21.000 m2, uključujući DIS hipermarket, bioskop, modne radnje i prodavnice obuće, elektronike, nameštaja, kozmetičke salone, prostor za sport i rekreaciju. Glavni akcenat je dat na mnogobrojne restorane i kafiće, kako bi centar postao glavna destinacija za kupovinu u Rakovici.

Radoljub Đurić, direktor razvoja i investicija za srpski lanac supermarketa DIS, rekao je da im je drago da mogu da potvrde da će DIS zakupiti više od 3.000 m2 prostora u "Capitol Park Rakovici" kako bi poboljšao kupovinu za stanovnike te opštine.

Kako je navedeno u saopštenju, DIS je čestitao "Poseidon Group" i "Mitiska REIM" na razvojnim planovima lokacije koja će osigurati da Rakovica postane čvorište za kupovinu u Beogradu, kao i na obezbeđenju posla za hiljade ljudi.

Rušenje objekata na toj lokaciji i izgradnja trebalo bi da počnu u prvom kvartalu 2016. godine.

Prema navodima iz saopštenja, jedan od prioriteta Gradske opštine Rakovica je stvaranje povoljnog poslovnog ambijenta za privlačenje novih investicija.

- Od prvog dana Gradska opština Rakovica, na čijoj teritoriji će biti izgrađen Capitol park Rakovica, čini sve što je u njenoj moći da pomogne investitoru da se ta investicija što pre realizuje, što će dovesti do otvaranja velikog broja novih radnih mesta. Na taj način Gradska opština Rakovica pokazuje da je pogodna destinacija za investiranje i da lokalna samouprava stoji na raspolaganju svima koji žele da ulažu u opštinu - navedeno je u saopštenju.

"Poseidon Group" je nezavisna kompanija koja upravlja investicionim fondom jedne porodice. Ove investicije su orijentisane na nekretnine i rudarski sektor. "Poseidon Property" je deo firme "Poseidon Group" koja se fokusira na Veliku Britaniju, CEE i SEE tržišta. "Poseidon Property" ima evidenciju o uspešnom koinvestiranju sa privatnim investitorima od 2001. godine. U principu obezbeđuje razvoj, projekat, lizing i usluge upravljanja imovinom svojim koinvestitorima. Firma upravlja razvojem i investicijama u maloprodaji, poslovnom prostoru, stambenom i turističkom sektoru sa fokusom na ritejl sektor.

"Mitiska REIM" je briselska kompanija koja se bavi menadžmentom ulaganja u nekretnine. "Mitiska REIM" upravlja specijalizovanim fondom za nekretnine, "First Retail International" (FRI) kompaniju sa investicionim kapacitetom od 200 mil EUR i ciljem pronalaska imovine za ritejl parkove u Evropi. FRI-jev trenutni portfolio predstavlja ukupnu investiciju od 100 mil EUR. Za investicije van Belgije, "Mitiska REIM" ulazi u partnerstva sa iskusnim lokalnim partnerima u nekoliko evropskih zemalja, uključujući "Poseidon Group" u Srbiji.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.