NavMenu

Na prodaju plac od skoro 90 ari u pančevačkom naselju Kotež - Zainteresovan nemački "Lidl"

Izvor: RTVPancevo Sreda, 21.10.2015. 15:55
Komentari
Podeli

Pančevo (Foto: pancevo.rs)Pančevo
Grad Pančevo oglasio je prodaju placa od skoro 90 ari u Ulici Moše Pijade, u naselju Kotež. Procenjena vrednost, koja je i početna cena na licitaciji, nešto je viša od 73 miliona dinara (oko 609.000 EUR).

Za taj prostor zainteresovana je kompanija "Lidl" radi otvaranja supermarketa, ali oglas, kaže i članica Gradskog veća zadužena za privredu i investicije Jelena Batinić, važi za sve zainteresovane.

Batinić je potvrdila je da je oglas rezultat ozbiljnog interesovanja nemačkog investitora "Lidl" za otvaranje trgovinskog centra.

- Imaćemo javno nadmetanje. U protekle dve godine nije bilo javnih licitacija za prodaju gradskog građevinskog zemljišta. Dobili smo i cenu po kvadratnom metru od propisanih poreskih organa. Tržišna cena je ujedno i početna cena za ovu površinu. Zainteresovani investitor koji želi da kupi ovu površinu, neizgrađenu, delimično infrastrukturno opremljenu, mora ući u neke ugovorne radnje, koje se tiču infrastrukturnog opremanja parcele. Moramo da budemo sigurni kao Grad da, samim tim što je transparentno oglašavanje, transparentan je i način prodaje interesantne lokacije u gradu, kako bi bila dostupna svim zainteresovanima koji su sebe na toj parceli videli kao potencijalne investitore – objasnila je ona.


Kako je istakla, Grad se u opredeljivanju da li gradsko građevinsko zemljište nudi u dugoročni zakup ili na prodaju rukovodi i pokazanim interesovanjem. Ono što se priprema za investitore je, ističe ona, poslovna zona "Sever".

- U poslovnoj zoni "Sever" verovatno ćemo raditi na izradi plana detaljne regulacije, koji će odrediti module i kolike će biti parcele prema potrebi narednih investitora - najavila je Jelena Batinić.

Ponude za oglašen gradski plac mogu se podneti do 16. novembra preko pisarnice Direkcije za izgradnju, a javno nadmetanje zakazano je za 19. novembar 2015. tačno u podne u istom gradskom preduzeću.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.