Izvor: eKapija | Ponedeljak, 05.10.2015.| 15:51
Izdvojite članak Odštampajte vest

"Immofinanz" počinje izgradnju ritejl parka "Stop.Shop." u Nišu

(Foto: stop-shop.com)
Austrijska kompanija "Immofinanz" započela je izgradnju "Stop.Shop."-a u Nišu. Projekat označava sledeći korak u širenju lanca ritejl parkova za ovu kompaniju koja posluje u oblasti komercijalnih nekretnina u Srbiji. Prvi ritejl park ovog brenda u Srbiji otvoren je u aprilu u Čačku. Planovi za "Stop.Shop." u Nišu uključuju oko 13.000 m2 prodajnog prostora i skoro 300 parking mesta, a otvaranje je planirano za proleće 2016. godine.

- Zbog odabrane lokacije i njenog okruženja, ovaj najnoviji "Stop.Shop." u Nišu će se odlično uklopiti u idejni koncept našeg brenda. On ujedno predstavlja naš drugi "Stop.Shop" u Srbiji, nakon prvog koji je otvoren u Čačku. Takođe, u ovom tržištu vidimo potencijal, između ostalog zbog značajne potražnje za maloprodajnim prostorom - rekao je Ditmar Rajndl (Dietmar Reindl), predsednik izvršnog odbora kompanije "Immofinanz" .

- Ovo će pružiti priliku za nova radna mesta, takođe i za druge prihode grada, robe i usluge. Niš je dobro poslovno okruženje i mnoge svetske kompanije svojim dolaskom to i potvrđuju. Drago mi je da će grad Niš postati još jedan evropski grad koji će biti na mapi kompanije "Immofinanz", gde će građani i posetioci Niša uživati u ovom konceptu kupovine - izjavio je Zoran Perišić, gradonačelnik Niša.

"Stop.Shop." je lociran u opštini Medijana, prostiraće se na oko 13.000 m2 prodajnog prostora i imaće oko 300 parking mesta. Do lokacije se može lako stići i automobilom i gradskim prevozom, a sama oblast obuhvata oko 380.000 stanovnika. Pregovori u vezi sa zakupom sa poznatim međunarodnim i domaćim trgovcima su trenutno u toku.

Fleksibilni koncept koji stoji iza "Stop.Shop." brenda zasniva se na regionalnim šoping centrima na centralnim lokacijama koje mogu da privuku od 30.000 do 150.000 stanovnika sa jednog područja. Ritejl parkovi obično imaju od 2.500 do 15.000 m2 prostora za izdavanje i nude posetiocima dovoljan broj parking mesta, optimalan pristup lokaciji i visoku funkcionalnost uz atraktivnu ponudu međunarodnih i domaćih brendova.

"Stop.Shop." portfolio ritejl parkova sada obuhvata 53 lokacije u sedam zemalja (Austrija, Mađarska, Slovačka, Češka, Slovenija, Poljska i Srbija).

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.